Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

"Το...δεν θα υπάρχει ΤΑΣ χωρίς σεισμόπληκτους θυμίζει Γραφείο Κηδειών που διαμαρτύρεται γιατί δεν πεθαίνει ο κόσμος"!


"ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΤΑΣ ΠΑΤΡΩΝ...ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ "ΟΜΗΡΟΥΣ" ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Με αφορμή την αναστάτωση που προκάλεσε και στην Αχαία η πληροφορία περί κλεισίματος του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Πάτρας (ΤΑΣ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υπαλλήλους αλλά ως επί το πλείστον για τις εκατοντάδες των σεισμοπαθών της περιοχής, ο Υπ. Βουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, κατόπιν επικοινωνίας που είχαν μαζί του εργαζόμενοι της υπηρεσίας, πολίτες-δικαιούχοι δανείων του Ταμείου, αλλά και ο ίδιος με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, δήλωσε:

"Δυστυχώς, πέντε περίπου χρόνια μετά τον τελευταίο καταστροφικό σεισμό στην Αχαία (κυρίως στη Δυτική Αχαία), είναι αδιανόητο σε μία χώρα που θέλει να δείχνει ότι σέβεται τους πολίτες της, όταν αυτοί χτυπιούνται από ένα φυσικό φαινόμενο κι ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Κράτος, η Πολιτεία να τους έχει καταστήσει "επαίτες" της β' δόσης των σεισμοδανείων τους! Αρκετές φορές, τα απαιτούμενα κονδύλια για τους σεισμοπλήκτους δεν συμπεριελήφθησαν καν στους Κρατικούς Προϋπολογισμούς και οδήγησαν όλους μας σ' ένα κυνήγι οικονομικής αποκατάστασης των πληγέντων που θέλουν να ξαναστήσουν το νοικοκυριό τους.
Οι αγκυλώσεις στην αρμόδια υπηρεσία, ως προς την τακτοποίηση φακέλων ήσαν και παραμένουν πολλές, ιδίως στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμπολήκτων (ΥΑΣ), ενώ τα "παρακάλια" των ιδιοκτητών δεν έχουν τελειωμό καθημερινά για χρήματα που αν μη τι άλλο θα 'πρεπε να' χουν πάρει καιρό τώρα!
Σήμερα, κάποιοι  διαμαρτύρονται για το μη κλείσιμο του ΤΑΣ Πατρών και καλά κάνουν, όπως κάκιστη ήταν και η προ ετών απόφαση για "λουκέτο" του ΤΑΣ Αιγίου.Ευτυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μου διαψεύδει τα παραπάνω και πως θα μπορούσε βέβαια κάτι τέτοιο να συμβεί όταν οι υπηρεσιακές υποχρεώσεις του Κράτους δεν τελείωσαν ακόμα απέναντι στους σεισμοπλήκτους. Θα πρέπει ωστόσο να αξιολογηθούν οι υπάλληλοι για το αντικείμενό τους κι αυτό είναι αναγκαίο και ορθώς θα γίνει.
Είναι πρέπον λοιπόν να σταματήσει εδώ και τώρα το διπλό "παιχνίδι"! Και το ΤΑΣ Πατρών είναι απαραίτητο και η ολοκληρωτική αποζημίωση των πληγέντων απαιτητή, ώστε να μην φαντάζουν "όμηροι" μιας υπηρεσίας του Κράτους! Ο φόβος κάποιων πως αν δεν υπάρχουν σεισμόπληκτοι δεν θα υπάρχει ΤΑΣ, θυμίζει Γραφείο Κηδειών που διαμαρτύρεται γιατί ...δεν πεθαίνει ο κόσμος! Καλό θα ήταν πάντως οι αντιδράσεις κάποιων συνδικαλιστών της υπηρεσίας να ήσαν τόσο έντονες και διαρκείς και για τον κοσμάκη που επί τόσα χρόνια περιμένει τα χρήματά του και βάζει "λυτούς και δεμένους" για να τα πάρει, συναντώντας συχνά "τείχος" στην εξυπηρέτησή του. Η Κυβέρνηση καλείται να πράξει το καθήκον της επί όλων αυτών"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου