Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

«H Κυβέρνηση έχασε το δρόμο της και μας έβαλε σε μακρύ τούνελ»!


Με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες που θέλουν την Κατασκευάστρια  Εταιρεία «Vinci» να προσανατολίζεται στην διακοπή των εργασιών κατασκευής της «Ολυμπίας Οδού» Κορίνθου-Πατρών-Πύργου, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων στην ροή χρηματοδότησης Τραπεζών για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού Οδικού άξονα και την ανησυχία που κάτι τέτοιο προκαλεί σε φορείς αλλά και εκατοντάδες εργαζομένων στα εργοτάξια, ο  Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,  έκανε  την ακόλουθη  δήλωση :
«Η Κυβέρνηση του αναποτελεσματικού μνημονίου, γι’ άλλη μία φορά αποδεικνύεται, πόσο χαμένα τα’ χει! Τέσσερις μεγάλοι Οδικοί Άξονες της χώρας – μεταξύ αυτών και η «Ολυμπία Οδός» - φαντάζουν ως σαν να μην κατασκευάζονται σ’ αυτή τη χώρα! Τα συναρμόδια υπουργεία αντί να φροντίσουν για την ομαλή και απρόσκοπτη εκτέλεση των σοβαρών αυτών έργων υποδομής με πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον, εφησυχάστηκαν από το γεγονός της «αυτοχρηματοδότησης» και τώρα εισπράττουν τα αποτελέσματα της πρωτοφανούς πολιτικής τους απραξία!
 Εδώ και τρεις μήνες οι τροφοδότριες Τράπεζες δείχνουν να μην κρίνουν σοβαρές τις εγγυήσεις του δημοσίου για το έργο και σαν μην υπάρχει κράτος, η κυβέρνηση βυθισμένη στη δύνη των αδιεξόδων της, άφησε τα πράγματα στην τύχη τους, υπονοώντας  άτυπα ότι «θα βάλει πλάτες το δημόσιο κάποια στιγμή», θυμίζοντας το κλασσικό «βερεσέ» στον μπακάλη της γειτονιάς! Τώρα τρέχει να διασώσει τα πράγματα και να βρει λύσεις, την ώρα που η φερεγγυότητα της χώρας στο εξωτερικό (επομένως και στις ξένες τράπεζες) έχει χαθεί , ενώ η υποβαθμίσεις της Ελλάδας έρχονται η μία μετά την άλλη.
Την ίδια στιγμή – κι ενώ οι Πελοποννήσιοι ξεσηκώθηκαν για τον δικό τους Οδικό άξονα- και οι Ηλείοι σηκώνουν αποφασιστικά «σημαία διαμαρτυρίας» για δρόμο και αεροδρόμιο, στην Αχαΐα των βαρύγδουπων προεκλογικών λόγων του ΠΑΣΟΚ επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή»! Ο δε Περιφερειάρχης Δ.Ε δηλώνει απλά… «δεν θα το ανεχτούμε», με εμφανή την πολιτική του αδυναμία να  τα βάλει με μία κυβέρνηση που υπηρετούσε μέχρι πρότινος!   
Επί Κυβερνήσεως Ν.Δ, που ξεκίνησαν ή και ολοκληρώθηκαν στην περιοχή έργα, όπως του Διακονιάρη, του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου, του Λιμένα, των Παραγλαύκιων Οδών, της ΠΑΘΕ, της νέας σιδηροδρομικής γραμμής κ.ά. , όλοι οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ έκαναν πως δεν έβλεπαν και έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» παντού. Δρόμους, φτηνά διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια, φυσικό αέριο και τόσα άλλα.
Δυστυχώς γι’ αυτούς και για τον τόπο μας, όχι μόνο δεν σχεδίασαν και δεν ξεκίνησαν ακόμα ούτε ένα καινούργιο αναπτυξιακό έργο, δεν καταφέρνουν να περισώσουν ούτε τα σπουδαία εκτελούμενα. Η κυβέρνηση, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι έχασε το δρόμο της και μας έβαλε σε μακρύ τούνελ… χωρίς να υπάρχει φως»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου