Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Περιοδεία Τριανταφυλλόπουλου σε Καλάβρυτα-Κλειτορία


Στην ορεινή Αχαΐα περιόδευσε επί διήμερο  – με αφορμή και τις τοπικές επετειακές εκδηλώσεις για το 1821- ο  Α’ Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να στηρίξει τους αγώνες των Καλαβρυτινών για την πρόσφατη επιχειρούμενη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας του Έθνους – ως προς την έναρξη της Επαναστάσεων στην Αγία Λαύρα- αλλά και να έχει μία σειρά επαφών με στελέχη και οπαδούς του κόμματος, σε μία άκρως δύσκολη πολιτικά χρονική περίοδος, που πολλά ερωτήματα πλανώνται για την πορεία της χώρας αλλά και της φιλελεύθερης παράταξης.
Ο Αχαιός Πολιτικός την Κυριακή βρέθηκε σε Τουρλάδα και Λυκούργια Καλαβρύτων, όπου αρχικά παρακολούθησε τις εκδηλώσεις μνήμης στην Φροξυλιά και την Χελωνοσπηλιά, ενώ ακολούθως είχε συνάντηση στην Κλειτορία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλη Βελωνά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, καθώς  και με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης Κλειτορίας της ΝΔ κ. Θανάση Γιαννακόπουλο, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα  τρέχοντα πολιτικά τεκταινόμενα καθώς και την πορεία του κόμματος στην ορεινή αυτή πλευρά του νομού. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος περιέγραψε την όλη κατάσταση «ιδιαιτέρως δύσκολη για τους πολίτες, αφού έχει χαθεί κάθε ίχνος ελπίδας για οικονομική ανάκαμψη εξαιτίας του μνημονίου και των όρων του», δίνοντας έμφαση στην ορθότητα της επιλογής της ΝΔ  ν’ αντιταχθεί εξαρχής σε αυτό, αντιπαραθέτοντας τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής με αναπτυξιακό προσανατολισμό, που σύντομα θα παρουσιαστεί στην κοινωνία επικαιροποιημένο από τον Αρχηγό της ΝΔ. Ο Επιλαχών Βουλευτής ζήτησε την πλήρη ενεργοποίηση του κομματικού  μηχανισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κλειτορίας, επισημαίνοντας πως «σ’ αυτήν την πολιτική συγκυρία πικρίες  και παρελθοντολογίες δεν χωρούν, η αυτοκριτική έχει γίνει και πως ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να μιλήσει, τα δε στελέχη να ξεφύγουν από την φιλοσοφία των άβουλων -πολλές φορές- πολιτικών στελεχών «πρώτης γραμμής»- είτε βουλευτές είναι αυτοί είτε Πολιτευτές -  που εξαφανίζονται και εμφανίζονται πάλι προεκλογικά , παίρνοντας έτσι αυτόβουλα και αποφασιστικά τις τύχες της παράταξης ξανά στα  χέρια τους, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του χώρου»

«ΠΑΡΑΧΑΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 200 ΕΤΩΝ ….ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ;»

 
Στα Καλάβρυτα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μετά την συμμετοχή του στην Τελετή για την Απελευθέρωση της Μαρτυρικής πόλης, ενημέρωσε τον παριστάμενο Εκπρόσωπο του κόμματος – Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστα  Καραγκούνη για την δόλια επίθεση που δέχεται η ιστορία της περιοχής από ομάδα Πανεπιστημιακών  και Ιστορικών, ενώ  και σε συζητήσεις  που είχε με πολλούς ντόπιους αυτοδιοικητικούς, κομματικά στελέχη και απλούς πολίτες, επανέλαβε με έντονο ύφος πως «κανείς δεν μπορεί να αλλάζει μέσα σε μία ώρα την ιστορία 200 ετών, που ακουμπά σε απομνημονεύματα, αφηγήσεις, επίσημα ιστορικά αρχεία, βάλλοντας έτσι κατά των  δύο κυρίαρχων  όπλων των Ελλήνων, την  Θρησκεία του και την παράδοσή του». Τέλος δέχτηκε πρόταση προκειμένου να συμμετάσχει σε τράπεζα ενημέρωσης του  κόσμου για την επιχειρούμενη αυτή παραχάραξη της ιστορίας, σε ειδικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα με πρωτοβουλία σημαντικών παραγόντων του Απόδημου Ελληνισμού και Καλαβρυτινών που ζουν στην πρωτεύουσα, αφού όλοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό του την αμεσότητα στην δημόσια αντίδραση  για το επίμαχοι ντοκιμαντέρ  και την συμμετοχή στην συλλογική αντίδραση με μπροστάρη τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου