Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

“Συνεργασία Τριανταφυλλόπουλου με Λυκουρέντζο”


Συνάντηση με το Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Γραφεία του κόμματος  στην Αθήνα, ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής του στην Αχαΐα Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών τη ηγεσίας με στελέχη «πρώτης γραμμής»  και στην κατεύθυνση αναδιοργάνωσης της παράταξης, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή οργάνωση αλλά και απόδοση σε θέματα καθημερινότητας, επικοινωνίας με τους πολίτες και αντιμετώπισης προβλημάτων που χρήζουν της παρέμβασης – θεσμικά- της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Αχαιός Πολιτικός, αρχικά ενημέρωσε τον Γραμματέα του κόμματος για την πορεία της ΝΔ στην Αχαΐα, εκφράζοντας ευθέως την άποψη ότι «ο κόσμος αρχίζει να ξαναεμπιστεύεται τις πολιτικές προτάσεις της παράταξης και να συσπειρώνεται σ’ αυτήν, αφήνοντας πίσω πικρίες και απογοητεύσεις που προέρχονται από λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, εις βάρος ατομικών ή και συλλογικών ζητημάτων». Επιπλέον δεν έκρυψε την ανησυχία του για «συχνές εσωκομματικές αγκυλώσεις, ιδιαιτέρως στον τοπικό κομματικό μηχανισμό, που όμως είναι προσπελάσιμες, αφού τα μέλη του κόμματος δεν ασχολούνται πλέον με προσωπικές έριδες ή οργανωτικές αρρυθμίες, αλλά με την ουσία των πολιτικών προτάσεων της ΝΔ, για την οικονομία, την ανεργία, την αποκατάσταση εργασιακών αδικιών και την ανάπτυξη του τόπου». Στο σημείο αυτό η συζήτηση εστιάστηκε στις πιθανά «απρόβλεπτες» πολιτικές εξελίξεις, με βασικό στόχο την αύξηση των ποσοστών της ΝΔ και στην Αχαΐα, την δραστηριοποίηση όλων των στελεχών, ενώ αναζητείται και πιο κεντρικός ρόλος για κάποια από αυτά, κάτι που θα αποφασιστεί λίαν συντόμως από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά. 

Στην συνάντηση του κ. Τριανταφυλλόπουλου με τον κ. Λυκουρέντζο αντηλλάγησαν απόψεις και για τις τελευταίες εξελίξεις που είχαν στο επίκεντρό τους την κυβέρνηση και τη «μάχη» της στην Ευρωπαϊκή  Ένωση, με αβασάνιστο το συμπέρασμα…περί «άσκοπων και ανώφελων πανηγυρισμών Παπανδρέου» και «αδιεξόδου της μνημονιακής πολιτικής, που πιθανά -αργά ή γρήγορα – θα τον οδηγήσουν σε άτακτη φυγή και ίσως επιχειρηθεί η συνενοχή όλων των κομμάτων, με Κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία ωστόσο ο Α. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συμμετέχει».

Ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ ενημέρωσε τον Γραμματέα και για μία σειρά αδιεξόδων του νομού, προτείνοντας την πιο ενεργή στάση και δράση των αρμοδίων Τομεαρχών του κόμματος , θίγοντας τα θέματα της πώλησης της ΕΒΟ Αιγίου και της προάσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα της, των δεκάδων απολύσεων στο Καζίνο Ρίου, του παγώματος των κατασκευαστικών εργασιών στη Νέα Εθνική Οδό και την νέα γραμμή του ΟΣΕ, τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην Ανατολική Αιγιάλεια (Αιγείρα - Ακράτα), καθώς και την εκτίναξη του δείκτη της ανεργίας που οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα χιλιάδες οικογένειες. Τέλος, με την ιδιότητα του Αρχηγού της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας, τον ενημέρωσε και για την αδυναμία εφαρμογής του «Καλλικράτη»,  την πορεία του Δημοτικού  Συνδυασμού που στήριξε η ΝΔ στα τοπικά πράγματα, την τακτική της, την συνεργασία της με τη Δημοτική Αρχή όπου αυτή κρίνεται ωφέλιμη, καθώς και την επαφή της με το κοινωνικό σύνολο.

 Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σχετικά με τη συνάντηση, δήλωσε:
«Η συνάντηση με τον Γραμματέα του κόμματος ήταν γόνιμη και χρήσιμη. Το συμπέρασμα είναι ένα και πολύ σημαντικό. Η ΝΔ εργάζεται σκληρά, δυναμώνει εσωτερικά και βγαίνει δυναμικά προς την κοινωνία με αυτοκριτική, ιδέες, προτάσεις και δεσμεύσεις. Προσωπικά έχω μάθει να δίνω αγώνες δύσκολους ή και άνισους κι έτσι θα συνεχίζω να κάνω, αντιλαμβανόμενος πλήρως το ρόλο μου στην Αχαΐα, ως ο επόμενος μετά τους Βουλευτές μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται πολιτικά και εσωκομματικά. Άλλωστε η παράταξη μας χρειάζεται και η κοινωνία μας θέλει παρόντες. Δίνω τον κοινό αγώνα, κοντά στου πολίτες της Αχαΐας, της παράταξης που μας εμπνέει και μας στεγάζει και τον Αρχηγό μας Αντώνη Σαμαρά, στη διάθεση του οποίου όλοι μας πρέπει να βρισκόμαστε, εμπιστευόμενοι τις τακτικές και τις ικανότητές του, προς όφελος της Ελλάδας και της ιστορικής μας παράταξης!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου