Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

"Εσωκομματική διγλωσσία και… σοβαρά υπονοούμενα"

Με αφορμή την οργανωμένη, από τον Δήμο Πατρέων, κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου στα διόδια του Ρίου, την διαφορετική αντιμετώπιση αυτής εκ μέρους των πολιτικών προσώπων της ΝΔ στην περιοχή αλλά και την μετέπειτα αντιπαράθεση –διά των Μ.Μ.Ε- του Βουλευτή Αχαΐας Ν.Δ κ. Νίκου Νικολόπουλου και του τέως Βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Ν.Δ κ. Νίκου Παπαδημάτου με σοβαρό περιεχόμενο λεχθέντων εκατέρωθεν, ο  Α’ Επιλαχών Βουλευτής  κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα παραπάνω, έκανε  την εξής δήλωση :
«Εξ’ αρχής – πλήρως εναρμονισμένος και με τη στάση της Δημοτικής Παράταξης του Κώστα Χριστόπουλου  την οποία στήριξε και στηρίζει η ΝΔ στο Δήμο Πατρέων – τάχθηκα δημόσια ενάντια στην μορφή και το περιεχόμενο της κινητοποίησης της δημοτικής αρχής του Γιάννη Δημαρά στα διόδια, θεωρώντας πως αδικεί την πόλη, τους κατοίκους και τους φορείς της , αφού σε μία τέτοιας μορφής διαμαρτυρία η Πάτρα όφειλε να προβάλει το σύνολο της κυβερνητικής απραξίας για δεκάδες θέματα κι όχι να περιοριστεί σε ένα μόνο,  κουκουλώνοντας βαθιές πληγές και παίζοντας υπαίθριο θέατρο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες! Η συμμετοχή σ’ αυτήν την κινητοποίηση του Βουλευτή μας κ. Νικολόπουλου, την ώρα που σχεδόν σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία (βλέπε δηλώσεις του Βουλευτή Μιχ.Μπεκίρη, του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδ. Μαζαράκη, εμού του ιδίου και άλλων) αφορά στον ίδιον, το σκεπτικό του, την ελευθερία της άποψής του  και τον τρόπο που αρέσκεται να κινείται δημόσια…ξεχωρίζοντας!
Διερωτώμαι ωστόσο αν οι πολίτες που μας παρακολουθούν κατάλαβαν τι ακριβώς πρεσβεύει η ΝΔ για ένα τόσο  σοβαρό θέμα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων κι αν επίσης αντελήφθη  ποια είναι η πολιτική σκέψη και στάση , όταν κάποιοι εξ ημών μιλάμε για «θέατρο», άλλοι για «αποκρουστικό θέαμα…φασισμού» ή για «συμφέροντα που εμπλέκουν πολλούς όψιμα αγωνιούντες και συμμετέχοντες».
Και σαν μην έφτανε το παραπάνω «ατομικό φάλτσο» με παρενέργειες όμως εσωκομματικού «αλαλούμ», άκουσα έκπληκτος τις δημόσιες δηλώσεις του τέως Βουλευτή μας κ. Παπαδημάτου, που ούτε λίγο – ούτε πολύ, ταύτισε τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο και ομοϊδεάτη Ν. Νικολόπουλο με «ντίλερ» για ό,τι επιχειρηματικά συμφεροντολογικό ακουμπά στο θέμα της κατασκευής «Εργοστασίου επεξεργασίας στερών αποβλήτων» μαζί με πολλά υπονοούμενα «περί στοιχείων, αποκαλύψεων και καταθέσεων στον Εισαγγελέα».
Θεωρώντας και τους δύο συναδέλφους στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας πολύ σοβαρούς  για να αρθρώνουν τέτοιους δημόσιους «διαλόγους» κρίνω πως όλα πρέπει να λεχθούν με  «τ’  όνομά τους» και ό,τι «ύποπτο» εξυφαίνεται επίσης να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, ειδάλλως θα πρόκειται περί μιας φθηνής εσωκομματικής κόντρας «των δύο πάλαι ποτέ φίλων» - ανεπίτρεπτης δημόσια -  σε μία περίοδο που η δημοτική  αρχή του Γ.Δημαρά και η κυβέρνηση βρίσκονται με την πλάτη στον στοίχο για ένα θέμα που…λύσεις είχαν και λύσεις δεν έχουν τελικά!
Δυστυχώς λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη -  στην πράξη αλλά και στην ουσία - κινητοποίηση το δήμου κάποιοι κατάφεραν η ατζέντα να επιστρέψει στα εσωκομματικά της Ν.Δ για ένα θέμα που δεν ευθύνεται σε τίποτα και που τόσο η διγλωσσία όσο και τα σοβαρά υπονοούμενα κάνουν σήμερα τους υπαίτιους κυβερνητικούς της απραξίας να…γελούν μαζί μας»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου