Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

“Καταδικάστε ευθέως την κυβερνητική απραξία κ. Δημαρά ...κι αφήστε το υπαίθριο θέατρο”


Με αφορμή την «αιφνιδιαστική» απόφαση του Δημάρχου Πατρέων και της παράταξής του, για αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού στα Διόδια του Ρίου το πρωί του προσεχούς Σαββάτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς του Υπουργείου Εσωτερικών  στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πάτρας, ο  Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση και δημόσια παρέμβαση, μετά και την καταγραφή διαφορετικών εκτιμήσεων από πλευράς τοπικών στελεχών – αυτοδιοικητικών ή μη- του φιλελεύθερου κομματικού χώρου.
 Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε σχετικά:
«Ποτέ μου μέχρι σήμερα, επί πολλών ζητημάτων που αφορούν αμιγώς στον Δήμο Πατρέων, δεν χρησιμοποίησα στείρο αντιπολιτευτικό κι εχθρικό δημόσιο λόγο, επειδή ο κ. Δημαράς και η παράταξή του δεν ανήκουν και δεν στηρίχθηκαν από το κόμμα της Ν.Δ. Θεώρησα πως,  όπως όλες οι δημοτικές αρχές του «Καλλικράτη», έτσι κι αυτή  χρειάζεται τον χρόνο της για να αντιληφθεί και να προσαρμοστεί  στα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα, παρότι μάταια, αφού όλα βρίσκονται στον αέρα, με κύρια ευθύνη της κυβερνητικής προχειρότητας, που κάνει μεταρρυθμίσεις «βιτρίνας» αλλά υπόβαθρο και ουσία, μηδέν!
Τώρα ξαφνικά ο Δήμαρχος της Πάτρας,  μίας εκ των μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας, επηρεασμένος σφόδρα από την «συντροφική του» κόντρα με την αρμόδια Υφυπουργό Εσωτερικών επί του θέματος των σκουπιδιών, αποφάσισε ξαφνικά να το παίξει το «κακό παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ» και χωρίς να δείχνει πως αντιλαμβάνεται πλήρως όλα αυτά που στα οποία  η κυβέρνησή του είναι ανακόλουθη, περιορίζει την έμπρακτη διαμαρτυρία του σε ένα σημαντικό θέμα- όπως το Εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και ο κορεσμός του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας – χωρίς να μας έχει πει ακόμα, ποιοι είναι αυτοί, που συχνά ο ίδιος και συνεργάτες του υπονοούν, ότι βρίσκονται συμφεροντολογικά πίσω από το θέμα και «παίζουν δικά τους επιχειρηματικά παιχνίδια»;
Δυστυχώς για τον «μαχητικότατο» κ. Δημαρά – που αλλιώς έβλεπε τα κοινά πριν εκλεγεί Δήμαρχος κι αλλιώς δείχνει να τα κατανοεί τώρα- θα περιμέναμε να πει τα πράγματα με τα’ όνομά τους και να καταδικάσει ευθέως την κυβερνητική απραξία, αφού στην πόλη του, πέραν των απορριμμάτων, απολύονται αναίτια εργαζόμενοι (βλέπε Καζίνο κι άλλες επιχειρήσεις), τα μεγάλα Έργα Υποδομής έχουν τελματώσει (ΠΑΘΕ, Διακονιάρης κ.ά.),οι χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο είναι πενιχρές με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες, το θέμα του υπάρχοντος λιμενικού μετώπου και του Νέου Λιμανιού καρκινοβατούν εις βάρος της ανάπτυξης, η διάνοιξη της Οδού Κανακάρη είναι ακόμα στον αέρα, η Μίνι Περιμετρική καθυστερεί με αρνητικά αποτελέσματα για το κέντρο της Πάτρας, το νέο Δικαστικό Μέγαρο κάπου έχει «χαθεί», το Προεδρικό Διάταγμα για τον Ιστορικό Κέντρο και την δημιουργία Πάρκινγκ εκκρεμεί επί χρόνια, η αγορά και οι μικρομεσαίοι στενάζουν και ζητούν στήριξη και τόσα άλλα που δεν μπορούν ν’ αφήνουν στην πράξη αδιάφορο τον κ. Δημαρά. Εκτός κι αν ως πρόσφατος συνομιλητής του κ. Πάγκαλου…έχει προσχωρήσει στην άποψη, του «όλοι μαζί τα φάγαμε» οπότε τι να διεκδικήσει κανείς και για τι να παλέψει!
Δεν στέκομαι ανέξοδα πολιτικά απέναντι στην κινητοποίηση του Σαββάτου, αναρωτιέμαι όμως μια πόλη που κλείνει την «πόρτα της» για λίγες ώρες συμβολικά διαμαρτυρόμενη, γιατί άραγε το κάνει με περιορισμένη ατζέντα αιτημάτων και με «εκπτώσεις», μη δείχνοντας  μια και καλή «τα δόντια της» στην άβουλη κυβέρνηση και στις ανακολουθίες που στοιχίζουν κάθε μέρα στην Πάτρα και τους πολίτες της;
Καλή λοιπόν η προσπάθεια κ. Δημαρά…αλλά τέτοιες «παραστάσεις» - φθηνής κατ’ ουσία  αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να παιχθούν σε οποιοδήποτε κλειστό θέατρο κι όχι στο υπαίθριο της Εθνικής Οδού, μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες! Και σε μία τέτοια «παράσταση», που αγγίζει ακόμα και τα όρια της «επιθεώρησης» καλύτερα να μην γίνουμε αστείοι συμπρωταγωνιστές! «Χάδια» προς μία κυβέρνηση και άτακτες «απειλές» προς μεμονωμένα κυβερνητικά στελέχη επειδή σας αντιμίλησαν(!) , μειώνουν τις σοβαρότατες απαιτήσεις της Πάτρας και τα «θέλω» της από την πολιτεία, που δείχνει να κοιμάται! Ή διεκδικήστε με αποκλεισμούς όλα αυτά που μας ανήκουν ή πάτε καλύτερα για καφέ το πρωί του Σαββάτου στο Φάρο…κι αφήστε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα! Δεν πείθουν κανέναν » !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου