Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Έξαρση της εγκληματικότητας… με μέτρα «ασπιρίνες»


«Η ήρεμη και φιλήσυχη κοινωνία του Αιγίου, τρομοκρατημένη παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες τα απανωτά εγκληματικά συμβάντα που καταγράφονται από την Ελληνική Αστυνομία, διαδίδονται δε ανά τον κόσμο, μετατρέποντας την μικρή αυτή περιοχή της Αχαΐας, σε πεδίο στυγνών δολοφονιών, ληστειών, απαγωγών και παραχαρακτών ή άλλων παράνομων καταστάσεων, τη ν ώρα που η αρμόδια υπηρεσία αστυνόμευσης και καταστολής, περιμένει ακόμα ενίσχυση και σωστή επάνδρωση για ν’ αντιμετωπίσει αποδοτικά τα όσα συμβαίνουν». Με την φράση αυτή, ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρεμβαίνει στο θέμα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην περιοχή της Αιγιάλειας, κάτι που αποτελεί πλέον κορυφαίο θέμα συζήτησης  μεταξύ πολιτών και φορέων, αποζητώντας από κοινού άμεση αντιμετώπιση και κυρίως ανακοπή στην συνεχή αύξησή της.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, κάνει εξ αρχής μνεία σε ορισμένα  γεγονότα που έχουν στιγματίσει αρνητικά την περιοχή, πλην όμως αποτελούν μία κακιά πραγματικότητα, όπως στην στυγερή δολοφονία στο Διακοπτό, την τελευταία δολοφονία γνωστού επιχειρηματία στο κέντρο του Αιγίου, τις απανωτές ληστείες Τραπεζών σε Αίγιο και Αιγείρα, τον εντοπισμό παραχαρακτών ή διακινητών πλαστών χαρτονομισμάτων και βέβαια εκατοντάδων μικροδιαρρήξεων. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αφού συγκρίνει το σήμερα με το πρόσφατο παρελθόν της περιοχής, καταλήγει στο αβασάνιστο συμπέρασμα  ότι «τα περιστατικά όχι μόνο είναι πολλαπλάσια των προηγουμένων ετών αλλά και πολύ πιο σοβαρά έως και πρωτόγνωρα για την τοπική κοινωνία». Επιπλέον σημειώνει πως «γεωγραφικά το Αίγιο και η Αιγιάλεια είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και κατά συνέπεια  καθίσταται εύκολος  και  κοντινός τόπος διαφυγής κακοποιών στοιχείων, βρίσκεται δε ως «σταυροδρόμι» στη διαδρομή προς Πάτρα και Ιταλία καθώς και προς την Αλβανία μέσω Αντιρρίου-Ιωαννίνων, γεγονός που θα ‘πρεπε ήδη να έχει ενεργοποιήσει τις αρχές, μη υπολογίζοντας την αστυνομική παρουσία ως μία απλής… επαρχιακής πόλης»!
Ο Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, προχωρά όμως ακόμα παραπέρα και δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που καθιστούν την Αστυνομική Υποδιεύθυνση  Αιγίου αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας αποδυναμωμένα, τα μοναδικά «αποκούμπια προστασίας» της περιοχής, μετά και το «εν μία νυκτί» κλείσιμο των Αστυνομικών Σταθμών Διακοπτού και Καμαρών στις 13 Δεκεμβρίου 2010, ως να ήσαν περιττά  για την κυβέρνηση. Ειδικότερα ο Πολιτευτής αναφέρεται σε  περίπου δέκα (10) κενά αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα  Αιγίου - αφού μόνο δύο (2) από τους έξι τοποθετούμενους πρόσφατα στην Α.Υ πήγαν εκεί κι άλλο δύο στην Ασφάλεια οποία σημειωτέον ίσα που καλύπτει το παλιό οργανόγραμμα της υπηρεσίας , ενώ περί τα τέσσερα (4)είναι τα κενά στο Α.Τ Ακράτας με μία γεωγραφική ακτίνα ελέγχου μεγάλη συμπεριλαμβανομένων  απομακρυσμένων κατοικημένων περιοχών, που εύκολα έχουν πέσει θύματα κακοποιών στοιχείων. Επίσης ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καταγγέλλει δημόσια πως το έργο αξιωματικών και αστυνομικών υπαλλήλων της Α.Υ Αιγίου – παρά την θέλησή τους – δυσχεραίνεται από την έλλειψη περιπολικών και άλλων οχημάτων της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα την μη εκτέλεση απαιτούμενων ελέγχων και περιπολιών.
«Το τραγικότερο όλων όμως  είναι πως η τοπική υπηρεσία δεν έχει χρήματα ούτε καν για να επισκευάσει κάποια από τα οχήματα που διαθέτει (σχετικά νεότερης τεχνολογίας) κι έτσι αυτά που θα μπορούσαν να βρίσκονται εν δράσει αποτρέποντας  δυσάρεστες εγκληματικές καταστάσεις – ακόμα και στο κέντρο του Αιγίου – παραμένουν καθηλωμένα» σημειώνει ο ίδιος και καταλήγει με την εξής δήλωση: «Όλα συνηγορούν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – που κατήγγειλε τη ΝΔ για ακυβερνησία και εγκληματικότητα – έχει καταστεί αυτή η ίδια εγκληματική, από την αδιαφορία της και την έλλειψη σωστού σχεδιασμού, ακόμα και σε περιπτώσεις που η επικινδυνότητα φαίνεται από τα πολλά και απρόοπτα περιστατικά. Αντί να νοιαστούν , μαζεύουν «πενταροδεκάρες» για να περισώσουν το μνημόνιό τους και κατά συνέπεια τν χώρα, εγκαταλείποντας νευραλγικούς τομείς όπως η ασφάλεια και η καταστολή. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπερέχει η ασφάλεια του πολίτη και η αντιμετώπιση της δράσης εγκληματιών που αν μη τι άλλο εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία του κράτους. Επικίνδυνη η κυβέρνηση… του ξέφραγου αμπελιού»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου