Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

"Ένταξη του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών Αιγίου στο ΕΣΠΑ"!



Την δική του «πινελιά» στην νέα προσπάθεια υλοποίησης του έργου κατασκευής «Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών» στην παραλία του Αιγίου (Αη Νικολάκης) προς την Αλυκή, όπου βρίσκονται οι σημερινές εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Αιγίου (ΙΝΟΑ), έρχεται να «βάλει»,  ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος να σημειωθεί ως Σύμβουλος του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλου είχε χειριστεί – κατ’ εντολή του – το θέμα προσωπικά  και υπηρεσιακά με υψηλόβαθμους στελέχη του ΕΟΤ, επιτυγχάνοντας – παρά τις τρικλοποδιές του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας - να πείσει τους αρμοδίους και πάνω απ όλα τον τότε υπουργό, να υπογράψει την οριστική χωροθέτηση του έργου στα τέλη του 2008, παράλληλα με τις διαδικασίες ανάλογου έργου στην Πάτρα. 
Ο Αχαιός Πολιτευτής, που ενημερώθηκε λεπτομερώς από τη Δημοτική αρχή για τις πρόσφατες επαφές επί του αιτήματος αυτού στον ΕΟΤ, έσπευσε να ενημερώσει με τη σειρά του τόσο υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και των Υπουργείων Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, πολλά από τα οποία είχαν χειριστεί το θέμα παλιότερα, καθώς και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπογραμμίζοντας με ξεκάθαρο τρόπο την «ωριμότητα του έργου, ως ένα  από τα ελάχιστα χωροθετημένα επίσημα Καταφύγια Τουριστικών Σκαφών στην χώρα, που πρέπει άμεσα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει, προσδίδοντας στο νομό Αχαΐας και ειδικότερα στην γεωγραφική περιοχή του Αιγίου και της Αιγιάλειας, πολλαπλά οικονομικά οφέλη». 
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, στην επιχειρηματολογία του τονίζει πως το έργο δεν αφαιρεί και δεν μειώνει σε τίποτα την μελλοντική κατασκευή «Τουριστικής Μαρίνας» Ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην περιοχή του «Άνθη» στην παραλία του Αιγίου, για την οποία και τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συνεργασίας του Δήμου Αιγιάλειας με τον «ΝΟΑ» για την υλοποίηση του μεγάλου έργου μέσω αυτοχρηματοδότησης από ιδιώτη επενδυτή με πολλά έσοδα  για την πόλη, ευκαιρίες για την τοπική αγορά και οικονομία και συνδιαχείριση με τον Ναυταθλητικό Όμιλο που έχει νόμιμα «τρέξει» επί χρόνια το ποθητό έργο.
Ο Υπ. Βουλευτής, ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του, ότι και με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας θα φέρει επιτακτικά και ιεραρχικά πολύ ψηλά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ σε δήλωσή του για το όλο θέμα, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων ανέφερε: 
«Η κατασκευή του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών με 150 περίπου θέσεις Ιστιοπλοϊκών, θα σημάνει μία ξεχωριστή θαλάσσια υποδομή, πολύ κοντά στην Αθήνα, στους Δελφούς και  στο Ιόνιο Πέλαγος. Τέτοια υποδομή δεν κατάφεραν ακόμα να έχουν στα σκαριά, η Κόρινθος, το Ξυλόκαστρο, η Ιτέα, η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι. Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο τ. υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, προώθησαν αυτό που θέλαμε σαν τόπος. Ας μην το αφήσουμε έτσι. Ταυτίζεται με τα πλάνα ανάπλασης και χρήσης της παραλιακής ζώνης του Αιγίου, το νέο Λιμάνι, την μελλοντική μεγάλη Μαρίνα. Τώρα η πόλη πρέπει να προλάβει το ΕΣΠΑ, αφού η όποια άλλη μορφή ή πηγή χρηματοδότησης δεν θα είναι απλά δύσκολη αλλά πιθανά απίθανη. Ας κάνουμε κοινή προσπάθεια και μια μεγάλη αρχή αξιοποίησης του ιδιαίτερου αλλά φτωχού και αναξιοποίητου μέχρι σήμερα θαλάσσιου μετώπου της περιοχής μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου