Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση στη σύσκεψη των Καλαβρυτινών για το ¨1821¨

Στην πολύ σημαντική και καθοριστικής σημασίας σύσκεψη των Καλαβρυτινών της Πάτρας, με ιστορικούς και πνευματικούς ανθρώπους του τόπου, συμμετείχε, το βράδυ της Δευτέρας, ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, για το κορυφαίο θέμα της διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων της Επανάστασης του 1821 από την Εκπομπή «1821» της Τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ».  
Ο Αχαιός Πολιτευτής, ο οποίος επικαλέστηκε σκόπιμα πολλές φορές την πολυετή δημοσιογραφική του εμπειρία και γνώση, εξ αρχής σημείωσε, πως «χάνεται η ουσία του προκύψαντος – εθνικής αλλά και τοπικής σημασίας – θέματος, αν οι αντιδρώντες βάλουν σκόρπια κατά του Τηλεοπτικού Σταθμού ή του Παρουσιαστή της εκπομπής, αφού το εν  λόγω ΜΜΕ έχει μακρά πορεία και προσφορά στην ενημέρωση, κρατά δε τι επίπεδο που δύσκολα συναντά κανείς σήμερα στην Ιδιωτική Τηλεόραση. Κατά συνέπεια…», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, «στο στόχαστρό μας πρέπει προσεκτικά να παραμείνουν οι ιστορικοί που επιμένουν σε τέτοιες αναφορές και κατόπιν το ΜΜΕ να ξεκαθαρίσει το εάν δίνοντας βήμα για ανακρίβειες , απλά επιδιώκει την ανατροπή για τηλεθέαση ή απλά δεν γνώριζε το ακριβές-δόλιο  και σκόπιμο – περιεχόμενο των δημιουργών και τελικών καθοδηγητών της υπερπαραγωγής αυτής». 
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, δεν έκρυψε την πάγια άποψή του ότι «το 2011, μία εκπομπή τέτοια στην ιδιωτική τηλεόραση δεν θα μπορούσε να επιλεγεί αν εξ αρχής δεν πόνταρε στην ανατροπή, την «αιρετική» στάση απέναντι στα γεγονότα που καταπιάνεται, προκαλώντας και να την δουν εκατομμύρια ανά τον κόσμο, αλλά και να αποτελέσει αντικείμενο διαξιφισμών μεταξύ ιστορικών ή ακόμα και πνευματικών ανθρώπων. Να καταφέρουν δηλαδή ότι γνωρίζαμε χρόνια τώρα, να γίνει θέμα συζήτησης, τουτέστιν ανοιχτό σε αλλαγές δεδομένων και μεταλαμπαδευόμενων». Γι΄ αυτό και υπογράμμισε πως «οποιοσδήποτε δημόσιος διάλογος για το αληθές ή όχι της γραμμένης και αποδεκτής χρόνια τώρα ιστορίας μας ως προς τα γεγονότα της Επαναστάσεως του ’21 θα ήταν «κερασάκι στην τούρτα» των υποστηρικτών άλλων αυθαίρετων πηγών ή μαρτυριών και σίγουρα αβαντάρισμα της όλης  καλοστημένης ιστοριούλας από τηλεοράσεως, με γνωστούς Βερέμηδες και άλλους «σύγχρονους επαναστάτες της κουλτούρας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο ξεσηκωμός που πολύ εύστοχα εξελίσσεται από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο και ενώσεις του εσωτερικού και εξωτερικού, δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αντιθέτως κρατούν ψηλά την σημαία της αντίδρασης». 
Επιπλέον ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος κατέκρινε το γεγονός ότι «μέχρι σήμερα, πέραν σκόρπιων δηλώσεων αιρετών, ούτε το Περιφερειακό αλλά ούτε και τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Αχαΐα, ιδιαιτέρως  σε Πάτρα και Καλάβρυτα δεν  συνεδρίασαν εκτάκτως για να φανεί η θεσμική αντίδραση παντού, σε κόμματα, πολιτειακή ηγεσία και ΜΜΕ, αντιθέτως για υποδεέστερα  θέματα τα ψηφίσματα πέφτουν βροχή». Ο ίδιος μάλιστα με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας φέρνει το θέμα στο συμβούλιο (Τρίτη βράδυ) κατεπειγόντως. (σ.σ υπάρχει σχετική αποστολή της εισηγήσεως σε άλλο Δελτίο Τύπου)     
Ο Επ. Βουλευτής, έκανε εξάλλου και την πιο κάτω δήλωση:
«Δυστυχώς σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της Ελλάδας αποφάσισε την υποδούλωση της χώρας στο  μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να τα ισοπεδώσουν όλα. Ξέχασαν πως όσο κι αν οι τσέπες του Έλληνα είναι άδειες, πάντα παραμένει γεμάτη και δυνατή η εθνική συνείδηση, υπερήφανος απόγονος των Ηρώων του 1821 και υπερασπιστής της γης που αυτοί μας προσέφεραν ελεύθερη κι ελληνική κι όχι εύκολο θήραμα ισχυρών που ως άλλοι κατακτητές θα …τελειώσουν τη χώρα, την ιστορία της, την ανεξαρτησία της και την υπόστασή της στους αιώνες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου