Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"Να θυμηθεί τα νιάτα του ο Παπανδρέου ...στην Εθνική για την Ε.Β.Ο"

Με αφορμή τη νέα δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων  Αιγίου (ΕΑΣ), αλλά και φορέων που στηρίζουν τον αγώνα τους για διάσωση του δημόσιου χαρακτήρα της εργοστασιακής μονάδας, των θέσεων εργασίας, της απρόσκοπτης λειτουργίας και κυρίως της ανάπτυξης της εταιρείας, ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την όλη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το «κομμάτι» αυτό της Αμυντικής Βιομηχανίας, αφού στήριξε ανεπιφύλακτα τα αιτήματα και τον τους τρόπους διεκδίκησης του Σωματείου Εργαζομένων και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, δήλωσε: 
 «Όσοι ζούμε και βιώνουμε την καθημερινή πραγματικότητα του Αιγίου, θυμόμαστε στο πέρασμα του χρόνου πληθώρα αγώνων για το Πολεμικό εργοστάσιο, άλλοι με ουσιαστικά κίνητρα και αποτελέσματα κι άλλους δυστυχώς με κομματικές κορώνες, ρεβανσισμούς και εσωτερική συνδικαλιστική φαγωμάρα! Όμως σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους όλοι γίνονται ένα και το παλεύουν.
Κλείνουν την εθνική οδό οι εργαζόμενοι και στη μνήμη μας έρχονται εκείνες οι εικόνες της δεκαετίας του ’80, τότε που οι σημερινός Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ως Αχαιός Βουλευτής της αντιπολίτευσης, μαζί με «συντρόφους του» και με το κανόνι, έκλειναν με οδοφράγματα τον εθνικό. Σήμερα μιλά για την αμυντική βιομηχανία και δεν θυμάται δυστυχώς τίποτε από τότε! Ξέχασε τα νιάτα του και τον πολιτικό το παρελθόν, το πάλαι ποτέ…«παιδί της Αλλαγής»! Γιατί δεν έρχεται τώρα στο Αίγιο, στην ΕΒΟ ο «Γιώργος της Αχαΐας»; Δεν στέλνει όμως ούτε έναν υπουργό του. Ούτε τον λαλίστατο και ανακόλουθο κ. Μπεγλίτη, που διαβεβαίωνε ως Αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης ότι «το εργοστάσιο του Αιγίου δεν θα ιδιωτικοποιηθεί», αλλά την  ίδια ώρα ο χειριστής του εγκληματικού μνημονίου κ. Παπακωνσταντίνου, άλλα έλεγε στη Βουλή και πέρναγε στον προϋπολογισμό έσοδα από την αποκρατικοποίηση της «Εταιρείας Αμυντικών Συστημάτων». Τραγέλαφος! 
Που είναι λοιπόν τώρα τα «παλληκάρια  του πράσινου ήλιου» να έρθουν στην Εθνική με το κανόνι τους που έγινε σύμβολο αγώνων και να φέρουν μαζί τους το Γιώργο τους; Δυστυχώς για το Αίγιο, για  όλους μας , ο λαϊκισμός κράτησε λίγο κι εξυπηρέτησε ολίγους. Ο «ήλιος» δύει και το «συμβολικό αγωνιστικό» κανόνι, έλαχε να μετατραπεί από τους χρήστες του σε «κανόνι» της χώρας από τους «πράσινους» υπηρέτες του ΔΝΤ και της Τρόικας. Πονάει η σκληρή αλήθεια αλλά δυστυχώς αυτή είναι»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου