Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

«H Κάρτα του Πολίτη απειλεί… δικαιώματα και ελευθερίες!»


Την δυνατότητα έκφρασης άποψης αλλά και ουσιαστικών συζητήσεων με ειδικούς, εκπροσώπους της εκκλησίας και ανησυχούντες  πολίτες, είχε τη δυνατότητα να έχει Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που απεδέχθη πρόσκληση της «Κίνησης Ελευθέρων Πατριωτών Βοστίτσας» και ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρέστη κι έλαβε θέση στο επίμαχο θέμα της επικείμενης επιβολής – διά νόμου της κυβέρνησης - έκδοσης της «Κάρτας του Πολίτη».  
Ο Αχαιός Πολιτευτής, αφού άκουσε προσεκτικά τις επιφυλάξεις αλλά και τις εκ διαμέτρου αντίθετες με το εγχείρημα, απόψεις του ιερού κλήρου αλλά και εκπροσώπων φορέων, ενημερώθηκε εκτενώς για τις μέχρι σήμερα κινήσεις αποτροπής μιας τέτοιας κυβερνητικής πράξης, σημειώνοντας σχετικά εξ αρχής, πως πάγια αρχή της Νέας Δημοκρατίας – όπως αυτή έχει εκφραστεί και από την ηγεσία της παράταξης- είναι   πως «η  Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αξιοποιώντας την εξέλιξη και τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, οφείλει να θέτει στη διάθεση του πολίτη εργαλεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και θα τον εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα και φθηνότερα».
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σημείωσε όμως πως «αυτή προσπάθεια δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο ελευθερίες και δικαιώματα, κατοχυρωμένα και εγγυημένα από το Σύνταγμα, κατά συνέπεια οφείλει, το Υπουργείο Εσωτερικών, όχι απλώς να διαβεβαιώσει ότι θα πράξει το αυτονόητο, ότι δηλ. θα ερωτήσει την Ανεξάρτητη Αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά περαιτέρω  είναι ανάγκη να κατανοήσει και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται ,τόσο  από ειδικούς επιστήμονες και αφορούν στην ασφάλεια των συστημάτων, όσο και από απλούς πολίτες, που δικαιούνται να εκφράζουν  τους φόβους τους,  μπροστά σε κάτι που δεν γνωρίζουν λεπτομερώς».
Επιπλέον ο Αχαιός Πολιτικός, κάλεσε δημόσια την κυβέρνηση, «ν’ ακούσει το σύνολο των αντιδράσεων- μη θεωρώντας αυτούς που τις διατυπώνουν, δογματικούς, θρήσκους ή εθνικιστές – αξιοποιώντας την διεθνή εμπειρία για ν’ αντιμετωπίσει και να προλάβει ό,τι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών και ταυτόχρονα να τους πείσει και να καθησυχάσει τους φόβους  τους».
Κατέληξε λέγοντας πως η καλύτερη «φόρμουλα» είναι η μεταβατική και δοκιμαστική ταυτόχρονα περίοδο, με πιλοτική εφαρμογή της «Κάρτας του Πολίτη», ώστε να διαλευκανθούν «σκοτεινές» πτυχές της και να διερευνηθούν ενστάσεις και προβληματισμοί.
Τέλος συνεχάρη της διοργανώτρια «Κίνηση» για την επιτυχή διοργάνωση, τασσόμενος στο πλευρό της για περαιτέρω δράση της, ειδικά δε γι’ αυτό το ακανθώδες ζήτημα και στο πλευρό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίου, του οποίου το στίγμα επ’ αυτού έχει δοθεί δημόσια, ξεκάθαρα και μαχητικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου