Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

«Κρίση… ανασφάλειας σε πολίτες μικρών κοινωνιών!»


Με την φράση, «στο βωμό της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ προκαλεί και κρίση ανασφάλειας στους πολίτες», ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, εκφράζει δημόσια την δυσφορία και τους φόβους κατοίκων και φορέων μη αστικών περιοχών του νομού, που είδαν εν μέσω συνοπτικών διαδικασιών να κλείνουν δεκάδες τοπικοί Αστυνομικοί Σταθμοί με το πρόσχημα των πενιχρών οικονομικών αλλά και της έλλειψης ανδρών της υπηρεσίας.
Ειδικότερα, ο Αχαιός πολιτικός εκφράζει την έντονη αγανάκτηση απομακρυσμένων και μη περιοχών από αστικά και ημιαστικά κέντρα, τις οποίες – όπως ακριβώς λέει – «ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με έγγραφό του, λίγες μέρες πριν την έλευση του νέου έτους, «τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί» μοιράζοντας «λουκέτα», πριν καν προηγηθεί έρευνα των ιδιαιτεροτήτων τους, των εκεί συμβάντων αστυνομικού ενδιαφέροντος, των αναγκών τους σε καθημερινή βάση αλλά και σε χρονικές περιόδους αύξησης του πληθυσμού, προκαλώντας ανασφάλεια σε ένα κράτος ενιαίο που οι υπηρεσίες του προς τους πολίτες δεν έχουν να κάνουν με το υψόμετρο, τους μόνιμους κατοίκους, τις ασχολίες και τις δραστηριότητές τους, αλλά με την ισονομία και το δικαίωμα ίσων ωφελειών από την πολιτεία προς όλους τους φορολογούμενους πολίτες».
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο κλείσιμο των Αστυνομικών Σταθμών σε Διακοπτό, Καμάρες, Λάππα, Λουσικά, Αροανία, Δάφνη κ.ά., τονίζοντας πως «σε αυτές τις περιοχές που το κράτος αποφάσισε να απουσιάσει παντελώς, τα περιστατικά κλοπών καθώς και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών, πέραν άλλων πολύ σοβαρών εγκληματικών πράξεων, είναι πολλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».
Ο  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος επιπλέον μεταφέρει δημόσια τους φόβους αγροτών, κτηνοτρόφων και ντόπιων επιχειρηματιών για την έλλειψη αστυνομικών στην περιοχή τους που ήδη φαίνεται να έχει «ανοίξει την όρεξη σε επιτήδειους ώστε να δράσουν ανενόχλητοι σε βάρος των περιουσιών τους», ενώ μόνιμοι κάτοικοι ή και παραθεριστές φροντίζουν να οχυρώνουν πλέον τα σπίτια τους, έτοιμοι να πάρουν και το νόμο στα χέρια τους εφόσον αυτό απαιτηθεί για την απαραίτητη προστασία αυτών και των οικογενειών τους.
Σχετικά με το εν λόγω θέμα ο  Υπ. Βουλευτής ΝΔ δήλωσε:
«Δυστυχώς η κυβερνητική φιλοσοφία των κάθε λογής επίκαιρων προσχημάτων και της ισοπέδωσης των πάντων, θέλει την Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία των πολιτών των πόλεων, των υπουργών, των επιχειρηματιών και των γνωστών μεγαλόσχημων! Η πιο κρίσιμη υπηρεσία επιλέγει τώρα ποιους θα προστατεύει και ποιους όχι. Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της υπαίθρου είναι καταδικασμένοι να ζουν ανασφαλείς και έρμαια κακοποιών στοιχείων. Και αυτό, την στιγμή που όλοι ξέρουν ότι ένας ένστολος ή ένα περιπολικό ως εικόνα και μόνο, μπορεί να αποτρέψει οπουδήποτε την ανομία και την εγκληματικότητα. Επίσης, την στιγμή που οι ιθύνοντες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα Αστυνομικά Τμήματα των πόλεων δεν επαρκούν σε προσωπικό για να ελέγχουν σε καθημερινή βάση τις περιοχές που έκλεισαν οι Σταθμοί». Και καταλήγει:
« Τι θα απογίνουν άραγε με την κυβέρνηση αυτή δεκάδες περιοχές, που καταργήθηκαν ως Δήμοι, που έκλεισαν υπηρεσίες, σχολεία,  που αποδυναμώθηκε η αυτονομία τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου