Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

“Το πράσινο κράτος κλείνει σπίτια κι επιχειρήσεις…!”


Την οργή δεκάδων ιδιοκτητών γης και οικημάτων, απέναντι σ’ ένα κράτος «που στυγνά αυθαιρετεί», καταγγέλλει με δημόσια παρέμβασή του ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή τα «τερτίπια» των ιθυνόντων στις διαδικασίες κατασκευής της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, μέσω των οποίων καταπατώνται περιουσίες, με ψευδείς αιτιάσεις και απαράδεκτους χειρισμούς.
Ειδικότερα, ο Αχαιός πολιτικός εκφράζει την έντονη αγανάκτηση τριάντα (30) περίπου ιδιοκτητών που είδαν ξαφνικά ν’ αλλάζει ο σχεδιασμός εκτέλεσης του έργου και αντί της δημιουργίας νέου δεξιού ρεύματος κυκλοφορίας των οχημάτων στο ύψος της περιοχής του Λόγγου Αιγιάλειας, όπου σήμερα υπάρχουν αγροτικές εκτάσεις (με κατεύθυνση την Πάτρα), εν κρυπτώ να επιλέγεται η κατασκευή αριστερού ρεύματος κυκλοφορίας (με κατεύθυνση προς Αθήνα) , παρότι από αυτήν  την πλευρά υπάρχει η σημερινή Παλιά Εθνική Οδός και μία σειρά επιχειρήσεων, σπιτιών καθώς και οι πρώην σταφιδαποθήκες του «ΑΣΟ».

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, καταγγέλλει επιπλέον, πως «το κράτος τους τελευταίους μήνες λειτουργεί σαν μεγαλοτσιφλικάς, αφού - αρχικά και άκρως ψευδώς- ισχυρίστηκε πως στο νέο πλάνο εκτέλεσης του έργου υπάρχουν απαλλοτριώσεις από την δεκαετία του ’60, για να καταπέσει τελικά στο δικαστήριο κι εν συνεχεία, ως σαν γενικός Δερβέναγας, απάντησε ότι θα υλοποιήσει το έργο αδιαφορώντας για την ανομία αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στους ιδιώτες, τους οποίους και κάλεσε να χρησιμοποιήσουν – αν το επιθυμούν - ένδικα μέσα».

Χθες το πρωί ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ενημέρωσε και τον Δήμαρχο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, ζητώντας την πολιτική αντίδρασή του μεν αλλά και την νομική καθοδήγηση των θιγομένων πολιτών στους πρώην Δήμους Ερινεού και Συμπολιτείας.
Αμέσως μετά ο υπ. Βουλευτής δήλωσε:
«Είναι πραγματικά πρωτοφανές πως το πράσινο κράτος της πάλαι ποτέ συμμετοχικής δημοκρατίας, επιχειρεί να εμφανίσει έργο και να προλάβει χρονοδιαγράμματα εργολαβιών, που η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε πράξη μετά από παλινωδίες δεκαετιών. Είναι επίσης απάνθρωπο εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης όχι μόνο να μην λογαριάζονται ιδιωτικές περιουσίες και επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα το ίδιο το κράτος να παραδέχεται ότι  παρανομεί και να σύρει τους πολίτες σε ακριβές δικαστικές διαδικασίες, εξουθενώνοντάς τους πολλαπλά .Έτσι δεν φτιάχνεται και δεν εκσυγχρονίζεται το Κράτος» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου