Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

«Διακομματικές οι ευθύνες για την κρίση στην ΕΑΣ…!»


Στην τελευταία – πολύ σοβαρή – φάση κρίσης για την επιβίωσή της αλλά και την τύχη των εργαζομένων σ’ αυτήν, παρεμβαίνει ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρακολουθώντας στενά τις δυσάρεστες εξελίξεις γύρω από την Εταιρεία Αμυντικών Συστημάτων Αιγίου (πρώην ΕΒΟ), για την οποία τα σχέδια της κυβέρνησης –όπως τα χαρακτηρίζει- είναι «επικίνδυνα», αφού προβλέπεται η είσοδος «Στρατηγικού Επενδυτή», κάτι που θ’ αλλάξει το δημόσιο καθεστώς της «ΕΑΣ», με παράπλευρες ανησυχητικές διαστάσεις για την άμυνα της χώρας και το εργασιακό περιβάλλον των εκατοντάδων υπαλλήλων.
Εξ αρχής  ο Αχαιός πολιτικός εκφράζει ευθέως την άποψη «ότι τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ, όσο και η σημερινή του ΠΑΣΟΚ, πολύ δε περισσότερο όμως οι ασύδοτες τακτικές και σπάταλες πολιτικές των πράσινων διακυβερνήσεων της χώρας στις δεκαετίες ΄80 και ΄90, οδήγησαν σήμερα – εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης- ένα κράτος με τόσους εθνικούς κινδύνους και υψηλές εξοπλιστικές ανάγκες, να μην μπορεί να αναπτύξει ή τουλάχιστον να συντηρήσει μια Αμυντική Βιομηχανία που στήθηκε με μεγάλες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς γρήγορα μετατράπηκε σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και εξυπηρετήσεων - κοινώς «μαγαζάκι ολίγων για πολλούς», με λεηλατημένο δημόσιο χρήμα και παιχνίδια εξουσίας – πολιτικά κι ενίοτε συνδικαλιστικά – που οδήγησαν στην κατάντια των τελευταίων ετών».
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις παραγγελίες που ποτέ δεν καρποφόρησαν (όπως το Νατοϊκό όπλο 5,56) ή τις αναπτυξιακές μηχανολογικές και  κτιριακές επενδύσεις που ποτέ δεν έπιαναν τόπο, αλλά φαίνεται πως εξυπηρετούσαν κάποιους, μέσω πολλαπλών μελετών, σχεδίων και μη υλοποιήσεων βαρύγδουπων υποσχέσεων. Ο Υπ. Βουλευτής, τάσσεται υπέρ της διατήρησης του απόλυτου δημόσιου χαρακτήρα της «ΕΑΣ» με ενδυνάμωση του παραγωγικού  της ιστού, χωρίς την απώλεια ούτε ενός υπαλλήλου αλλά  και τη μονιμοποίηση των 50 και πλέον συμβασιούχων του Αιγίου που αποδεδειγμένα προσφέρουν πολύτιμη εργασία. Τέλος, θεωρεί επιβεβλημένη την επένδυση της χώρας με «όχημα» την «ΕΑΣ», αφού τόσο από άποψη τεχνογνωσίας όσο και οικονομικά δύναται να προσφέρει στη χώρα κέρδη, ασφάλεια και εικόνα ισχυρού παράγοντα.

Σχετικά με το θέμα ο  Υπ. Βουλευτής της ΝΔ , δήλωσε:
«Τα κόμματα εξουσίας που εναλλάχθηκαν στην κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω και να δουν τα αποτελέσματα των μικροπολιτικών τους εις βάρος της χώρας, αλλά και εκατοντάδων οικογενειών που ζουν προσφέροντας εργασία και ζήλο στο Πολεμικό εργοστάσιο του Αιγίου . Τώρα, πριν είναι πολύ αργά για ένα ακόμα «πολύκροτο και οδυνηρό» λουκέτο στην Αχαΐα και στη χώρα, ας δουν όλοι μαζί το συμφέρον της πατρίδας, του τόπου και των ανθρώπων που ανησυχούν για την εργασία τους. Λειτουργικότητα… μια ζωή  με δανεικά ή ξεπούλημα με άγνωστες συνέπειες, δεν οδηγεί σε ασφαλές αύριο την χώρα και μία από τις ολίγες εναπομείνασες μονάδες απασχόλησης στην περιοχή, με ιστορία και δυνατότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου