Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"Ανεπαρκής η Πολιτεία...για τα ΑΜΕΑ"! - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ"


Με αφορμή τη σημερινή "Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες", που καθιερώθηκε από το 1992, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:

"Κάθε χρόνο, ειδικά τέτοια ημέρα, η Πολιτεία σ' όλες της τις εκφάνσεις, επιχειρεί ν' αγγίξει τα ουσιώδη και δύσκαμπτα προβλήματα των ΑΜΕΑ, με επισημάνσεις, αλόγιστους προγραμματισμούς κι ευχολόγια.
Κι όμως,όσοι βιώνουν εκ γενετής ή μετά από κάποιο ατύχημα ή ασθένεια, την σκληρή και βασανιστική καθημερινότητα, αηδιάζουν πραγματικά με τα επαναλαμβανόμενα και ανέξοδα λόγια των υπευθύνων - ανεύθυνων!
Πολιτικές ειδικά διαμορφωμένες, για την εργασία, την ασφάλιση, την περίθαλψη, την προσπελασιμότητα κ.ά. ουδέποτε έχουν εφαρμοστεί στη χώρα μας στο μέγεθος που θα' πρεπε, αφού κυριαρχεί το "χάιδεμα των αυτιών" κι όχι η σοβαρή αντιμετώπιση αυτής της κατηγορίας πολιτών όλων των ηλικιών.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως ακόμα και δομές που υλοποιούνται από το Κράτος με την συνέργεια της Ε.Ε, κάποιες απ' αυτές, έχουν φτάσει ουκ ολίγες φορές, σε κατάσταση επαιτείας, με την ιδιωτική πρωτοβουλία να παρεμβαίνει σωτήρια.
Οφείλουμε, όλοι μαζί, παρά την ύφεση και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, να σοβαρευτούμε και να δώσουμε στα ΑΜΕΑ, όχι άλλα λόγια, χαμόγελα και χάδια, αλλά πράξεις ουσίας και αποφάσεις που δικαιούνται και τις οποίες η πολιτεία - ανεπαρκής μέχρι σήμερα- διαρκώς υπόσχεται αλλά ελάχιστα υλοποιεί"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου