Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

"Αντί ανάπτυξης...ο κ. Δημαράς κάνει "επαναπαυμένη" αντιπολίτευση για το θαλάσσιο μέτωπο"!


Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν στο μείζον θέμα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και της δικαιοδοσίας του Δήμου Πατρέων στο τμήμα που περιγράφεται στο πρωτόκολλο παραχώρησης από το Υπουργείο Οικονομικών προς χρήση του οικείου Ο.Τ.Α και αξιοποίηση για λογαριασμό των πολιτών, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρεμβαίνοντας στο όλο θέμα - μετά και τις δηλώσεις του Δημάρχου κ.Γιάννη Δημαρά - έκανε την παρακάτω δήλωση:

" Η αναφορά του Γενικού Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη για "παράνομη" παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Πατρέων, όσο κι αν προκύπτει από την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου, δεν απαλλάσσει τη Δημοτική Αρχή από την απαγορευτική επανάπαυσή της για το όλο ζήτημα, αφού από την υπογραφή της προσωρινής παραχώρησης δεν φαίνεται να πίεσε για την οριστική διευθέτηση του εκκρεμούς θέματος, το οποίο έχει να κάνει με τα δικαιώματά του όπως κι αυτά των πολιτών ή επαγγελματιών της παραλιακής ζώνης. Αντιθέτως ο Δήμος Πατρέων έσπευσε να εκμεταλλευτεί εισπρακτικά το προσωρινά παραχωρηθέν τμήμα!
Σε καμία περίπτωση η επισήμανση του κυβερνητικού στελέχους δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως  δυσαναλογία προεκλογικών λόγων και έργων της Κυβέρνησης "Σαμαρά". Πολιτικός μονόδρομος της κυβέρνησής μας είναι τα λόγια του Αν.Σαμαρά κατά την ομιλία του στην Πάτρα λίγο πριν τις εκλογές, που δεικνύουν την ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου με κάθε τρόπο, χωρίς αγκυλώσεις και ξεπερασμένες λογικές ή μεθόδους. "Μετά τις εκλογές, θα ζητήσουμε από το Δήμο της Πάτρας κι όλους τους συναρμόδιους φορείς,να δούμε συγκεκριμένα τις ανάγκες της πόλης και του λιμανιού της.Ώστε με την καλύτερη εκμετάλλευση των υποδομών που υπάρχουν, να αποκτήσει η πόλη μέτωπο στην δική της θάλασσα και μία παραλιακή ζώνη που θα της δίνει ζωή, εισόδημα, θέσεις εργασίας.Το πρόβλημα θα λυθεί, γρήγορα, και τελειωτικά. Απεχθάνομαι ό,τι χρονίζει, ό,τι αρχίζει και δεν τελειώνει.Η στρατηγική σημασία της Πάτρας και του λιμανιού της θα αναδειχθεί πλήρως. Αυτές είναι οι γρήγορες λύσεις, οι αναπτυξιακές λύσεις" είχε πει ο Πρωθυπουργός κι σ' αυτά παραμένουμε όλοι προσηλωμένοι,ειδικά σε μία χρονική περίοδο που η χώρα και η Πάτρα έχουν ανάγκη τις επενδύσεις, την οικονομική ανάκαμψη και τις νέες θέσεις εργασίας, με κάθε επιτρεπτό μέσο.
Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Δημαράς τις δημόσιες απειλές και πάνω απ' όλα την εσκεμμένη αντιπολίτευση του προς την Κυβέρνηση κι ας ανασκουμπωθεί, συζητώντας θεσμικά με την Πολιτεία για μία βιώσιμη και χρήσιμη λύση στο πολυβασανισμένο ζήτημα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου