Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Κάνουν τα στραβά μάτια στα Λατομεία Αράξου… υπέρ ιδιώτη»!


Στον φλέγον θέμα των Λατομείων του Αράξου Αχαΐας παρεμβαίνει, με αναφορές του σε μαρτυρίες μονίμων κατοίκων της περιοχής και σχετικές συζητήσεις, προχωρώντας δε και σε διαπιστώσεις όπως και σε δημόσια κατάθεση αναπάντητων ερωτημάτων και φημών, ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά την 31η Δεκεμβρίου 2010 οπότε και τυπικά σταμάτησε η λειτουργεία τους.
Ο Αχαιός Πολιτευτής δέχθηκε στο γραφείο του ομάδα κατοίκων του Αράξου, τους οποίους με απορία άκουσε να του καταμαρτυρούν «κανονική διακίνηση αμμοχάλικου από τα Λατομείου το τελευταίο δεκαπενθήμερο, με πρόσχημα την ύπαρξη του υλικού κι όχι την εξόρυξή του», κάτι που όμως συνεχίζεται από έναν και μόνο ιδιώτη προκαλώντας ανησυχία για καταστρατήγηση των όσων επιβάλλονται νομότυπα ,αλλά και υποψίες – βάσιμες κατά πληροφορίες πολιτών – ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνει τα στραβά μάτια προς όφελος του ιδιώτη με τον οποίο υπηρεσιακοί ιθύνοντες διατηρούν φιλικές σχέσεις, το ίδιο και παράγοντες του Δήμου Δυτικής Αχαίας».
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ξεκάθαρη στάση στο όλο θέμα, προτάσσοντας πάντα τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σεβόμενος τόσο τις ενστάσεις των επιχειρηματιών όσο και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ζητά με δήλωσή του, να δοθεί ένα τέλος στην κατάσταση που ταλαίζει χρόνια ολόκληρα τους εμπλεκόμενους, με ξεκάθαρη γλώσσα και πιστή εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν παρθεί.
Η δήλωσή του Υπ. Βουλευτή της Ν.Δ, έχει ως εξής:
«Οι διαπροσωπικές ή άλλου είδους ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να ακυρώνουν αποφάσεις νόμιμες που λαμβάνονται για όλους χωρίς παρεκκλίσεις. Η περιοχή του Αράξου, βοά τις τελευταίες μέρες για τα καμώματα και το κρυφτούλι συγκεκριμένης εταιρείας που ακόμα και άλλες του Λατομείου- οι οποίες έβαλαν λουκέτο- απορούν για το πώς αυτή συνεχίζει τις εργασίες της. Επειδή το θέμα έχιε να κάνει με την τήρηση των νομίμων, την ίση μεταχείριση, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας αλλά και ηρεμίας των κατοικούντων εκεί, είναι ανάγκη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας ή οι συνεργάτες του να πάρουν τώρα εκ νέου και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, θέση για τα καταγγελλόμενα, επιβάλλοντας το νόμο δίχως μασημένα λόγια, διαψεύδοντας έτσι και όσους πιστεύουν ότι οι αρμόδιες πλέον υπηρεσίες κωλλισσιεργούν – άγνωστο έως πότε- προκειμένου να εξυπηρεήσουν τα εναπομείναντα συμφέροντα ενός και μόνο φίλου(!) ιδιώτη».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου