Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Παρέμβαση για την έλλειψη γιατρών στο ΙΚΑ Πατρών»

Με την φράση, «η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, αφού καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια των χιλιάδων ασφαλισμένων του ΙΚΑ και κινδυνεύει σοβαρά η πορεία της υγεία τους λόγω κυβερνητικής ισοπέδωσης των πάντων και εγκληματικής αμέλειας», ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλο, παρεμβαίνει στο πρωτοφανές θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στις Υγειονομικές Μονάδες του ΙΚΑ Αχαΐας – ιδιαιτέρως της Πάτρας- που αν μη τι άλλο προκαλεί πλέον σοβαρότατα προβλήματα κι ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους για τους ασθενείς που πληρώνουν επί χρόνια τα ασφάλιστρά τους αλλά δυστυχώς το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, μετά από συνάντηση που είχε με γιατρούς αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εξέφρασε την έντονη φοβία του, αφού η έλλειψη σαράντα (40) περίπου ειδικευμένων ιατρών μόνο στην Πάτρα, έχει αφήσει «ξεκρέμαστους» χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι – όπως καταγγέλλει ο υπ. Βουλευτής «περιμένουν με σοβαρό κίνδυνο την χειροτέρευση της υγεία τους, ακόμα και πάνω από ένα μήνα, προκειμένου να γίνουν δεκτοί με ραντεβού από κάποιον γιατρό». Σημαντική είναι η διαπίστωση ότι κάθε μέρα χάνονται εκατοντάδες ραντεβού ασθενών με γιατρούς – που μάλιστα ίσως ξεπερνούν τα χίλια (1000) – κάτι που ναι μεν βάζει σε περιπέτειες  την ασφάλεια των ασθενών από την άλλη όμως ζημιώνει το ΙΚΑ αφού δεν δύναται να λειτουργήσει σωστά και με εξάντληση των προσφερόμενων υπηρεσιών του.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού σημειώνει πως το αρμόδιο υπουργείο δεν δείχνει να αγχώνεται για την μόνιμη αυτή κατάσταση, εδώ και αρκετούς μήνες, καταγγέλλει πως στις απανωτές πιεστικές αιτήσεις των ιθυνόντων, οι σημερινοί διοικούντες απλά «σχεδιάζουν επί χάρτου», δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο, θέλουν να εφαρμόσουν νέο σύστημα απασχόλησης των ιατρών και να  επιβάλλουν νέο καθεστώς αλλά δεν το πράττουν, με αποτέλεσμα το «ξεχαρβάλωμα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. 

Ο Υπ. Βουλευτής Αχαΐας σημείωσε, με νόημα, αναφερόμενος τόσο στην  κυβερνητική αναλγησία, όσο και στην επικινδυνότητα της όλης κατάστασης:
«Δυστυχώς η κυβέρνηση που έβαλε τη χώρα σε δεινές περιπέτειες με την αποδοχή του μνημονίου, έχει παγώσει ακόμα και τα στοιχειώδη τα οποία οφείλει στους φορολογούμενους πολίτες. Τρικ αριθμητικά στις πλάτες των ασθενών και έμμεση ώθηση αυτών σε ιδιώτες γιατρούς με την όποια οικονομική επιβάρυνσή τους σε μία τέτοια εποχή στενότητας και ανεργίας, είναι επικίνδυνα, που χρήζουν ακόμα και την παρέμβαση του Εισαγγελέα για αμέλεια… που μπορεί να σκοτώσει. Δυστυχώς γι’ αυτούς που πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν» καταλαβαίνουν στο πετσί τους σήμερα ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου δε είχε τίποτα. Ούτε μεταρρυθμιστικό σχέδιο στην υγεία, την περίθαλψη, την ασφαλιστική κάλυψη. Καθίσταται πλέον κυβέρνηση του τεφτεριού, αδιάφορη κοινωνικά και επικίνδυνη για τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου