Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

«Εξαπάτησαν δικαστικούς… για το εκλογικό επίδομα»!


Σε μία «άκρως παράνομη και πρωτοφανή για τη λειτουργία του Κράτους» ενέργεια της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος σε νέα του δημόσια παρέμβαση, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Δικαστικού Κλάδου και των χιλιάδων Δικαστικών Υπαλλήλων, που είδαν με απροκάλυπτο τρόπο, «η κυβέρνηση της ισοπέδωσης των πάντων, του εγκληματικού μνημονίου και της αλλοπρόσαλλης τακτικής», να εμπαίζει δημόσιους λειτουργούς σε ότι αφορά την καταβολή του εκλογικού επιδόματος για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του 2010.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος έγινε δέκτης έντονων παραπόνων από μέλη των θιγόμενων κλάδων σε Αίγιο, Πάτρα και Καλάβρυτα, καταγγέλλει ευθέως την «ανευθυνότητα» της κυβέρνησης, η οποία διά των υπηρεσιών, κατά κύριο λόγο του Υπουργείου Εσωτερικών και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Οικονομικών, ενέπαιξε άσχημα τους υπαλλήλους και δικαστές που εργάστηκαν στις 7 και 14 Νοεμβρίου 2010 (καθώς και στην καταλυτική ημερομηνία υποβολής των Συνδυασμών), δηλαδή στον ά και β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών, αφού ενώ εγγράφως «διατάχθηκε» η υπηρεσία τους και η άσκηση των καθηκόντων τους με κάθε περικοπή αδειών κ.λπ., δύο μήνες αργότερα απεδείχθη ότι «το ταμείο ήταν άδειο»!

Σε επίπεδο Νομού Αχαΐας, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, το θέμα αυτό αφορά πάνω από 120 υπαλλήλους σε Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία, Πταισματοδικεία, Εισαγγελίες και Εφετείο, με κόστος περί τα 1000 ευρώ κατ’άτομον, όσο και το εκλογικό επίδομα που έπρεπε να  τους καταβληθεί.

«Είναι κυριολεκτικά πρωτάκουστο, αλλά καθ’ όλα αναμενόμενο και δικαιολογημένο για την παρούσα κυβέρνηση της αποδόμησης εργασιακών δικαιωμάτων κι όχι μόνο, οι υπάλληλοι και δικαστικοί ν’ αναμένουν το επίδομά τους, αλλά το «Κράτος-μπάχαλο» του ΠΑΣΟΚ να μην έχει καν εξασφαλίσει την ανάλογη πίστωση, όπως το Γενικό Λογιστήριο επίσημα απαντά. Και σαν μην έφτανε η κοροϊδία του ΥΠΕΣ, τώρα καλούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι να μην ξαναστείλουν τα αναγκαία παραστατικά στην Οικονομική Υπηρεσία Ελέγχου αν νωρίτερα δεν έχουν εξασφαλίσει πίστωση» τονίζει ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος και καταλήγει:
«Σε μία περίοδο περικοπών μισθών, υπερφορολόγησης των πάντων, ανεργίας και υπανάπτυξης, το Κράτος ωμά δεν εκτελεί τις νόμιμες υποχρεώσεις του, επιβάλλοντας σε υπαλλήλους να εργάζονται δίχως ν’ αμείβονται, θυμίζοντας την εποχή των δούλων και Βασιλιάδων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου