Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση Δημ. Τριανταφυλλόπουλου για "Θώρακος"

«Απολύτως δικαιολογημένες και με ουσιαστικά επιχειρήματα εκ μέρους των διοικούντων, του ιατρικού και λοιπού προσωπικού» χαρακτηρίζει Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, το αίτημα για μη κατάργηση του Ειδικού Νοσοκομείου Πατρών «Νοσημάτων Θώρακος» και συγχώνευσή του σε άλλο μεγάλο, όπως προκύπτει από σενάρια εκπορευόμενα από κύκλους του Υπουργείου Υγείας, του οποίου η τακτική τους τελευταίους μήνες είναι «του κρυφτού και των διαδρόμων», χωρίς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και σταθερές πολιτικές. 

Ο Αχαιός Πολιτευτής, που παρεμβαίνει δημόσια για το θέμα έχοντας πρώτα ενημερωθεί προσωπικά από τους αρμόδιους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος για τους φόβους ισχύς των σεναρίων συγχώνευσής του, ξεχωρίζει εξ αρχής την αυτόνομη και δυναμική λειτουργία του, αφού όπως αναφέρει, «επιπόλαιοι σύμβουλοι, σε μία δύσκολη μνημονιακή συγκυρία και για τα οικονομικά των νοσοκομείων, σχεδιάζουν την κατάργηση μικρών νοσηλευτικών μονάδων, αγνοώντας πασιφανώς την ιδιαιτερότητα του «Νοσημάτων Θώρακος» αλλά  και την επένδυση – άνω του 1εκατ. ευρώ - που υλοποίησε εύστοχα εκεί η προηγούμενη Διοίκηση με τις «ευλογίες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ». Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού με έμφαση υπογραμμίζει την κάλυψη αναγκών ασθενών από περιοχές, όχι μόνο εκτός Πατρών αλλά κι εκτός Αχαΐας, όπως Ηλείας, Νησιών Ιονίου, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας κ.ά., υπερτονίζει την ύπαρξη σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής στο «Θώρακος» αλλά και την ολοκαίνουργια πτέρυγα του νοσηλευτικού ιδρύματος που αποτελεί πλέον «στολίδι» πανελλαδικά και ειδικότερα μία από τις λίγες επενδύσεις που έγιναν στον Τομέα της Υγείας τα προηγούμενα χρόνια, πέραν των κτιριακών επεκτάσεων σε «Αγιο Ανδρέα» και «Νοσοκομείο Αιγίου». Επίσης καλεί τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ κ. Παναγιώτη Γκούμα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την σημαντικότητα του έργου και την χρησιμότητα του εν λόγω Ειδικού Νοσοκομείου, να αναλάβει από τώρα πριν είναι πολύ αργά, προσωπικό ρόλο, πείθοντας «υδροκέφαλους» του αρμοδίου υπουργείου, να μην εκλάβουν τη μονάδα ως δευτερεύουσα στον Υγειονομικό Χάρτη της Αχαΐας και βέβαια για την  περίθαλψη των χιλιάδων ασθενών.

Ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ  έκανε την πιο κάτω δήλωση: «Δυστυχώς η κυβέρνηση του μνημονίου τα ’χει χαμένα σε όλα τα επίπεδα! Με μοναδικό κριτήριο το δήθεν νοικοκύρεμα της χώρας, βάζει τώρα στο στόχαστρο και τα νοσοκομεία και κατά συνέπεια, ιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό καθώς και ασθενείς μικρών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Χωρίς χρήσιμο σχέδιο, αλλά με υποτιθέμενα μέτρα «ασπιρίνες» που χαρακτηρίζουν πλέον την κυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, επιχειρεί ανατροπές έργων, δίχως μελέτες αλλά με πρόχειρα  κριτήρια! Η ΝΔ δεν θα είχε αντίρρηση να υπάρξουν περιορισμοί νοσοκομείων εφόσον όμως αυτά δεν λειτουργούν με τα απαραίτητα και στοιχειώδη ή δεν καταγράφουν την ανάλογη επισκεψιμότητα που να δικαιολογεί την ύπαρξή τους. Θα είναι όμως ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε απόφαση που θα συμβάλλει στην ερήμωση της επαρχίας  και στην απαξίωση αυτόνομων νοσοκομείων που πολλοί έχουν καταφέρει να  αναπτύξουν και να προσφέρουν το δημόσιο αγαθό της υγείας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου