Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«Κυβερνητικά πρασινάλογα …για το μεταναστευτικό!»


Στο κορυφαίο και χρονίζον θέμα των μεταναστών στην Πάτρα, που μαίνεται, με τις γνωστές αποκρουστικές εικόνες καθημερινά στην είσοδο αλλά και στην παραλιακή ζώνη της πόλης, αναφέρεται, σε δημόσια τοποθέτησή του, ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά και την «κυβερνητική απραξία» που διαδέχθηκε την «περιβόητη» σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή στην Αθήνα, από την οποία «τίποτα θετικό δεν προέκυψε» - όπως λέει - ωστόσο την ίδια ώρα πολίτες και φορείς αποζητούν λύσεις προς αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, που καθημερινά προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, στη  δήλωσή του, αναφέρεται με καυστικό τρόπο στους σημερινούς κυβερνητικούς βουλευτές και στα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, με αφορμή τα όσα αυτοί έλεγαν για το μεταναστευτικό στα ΜΜΕ το 2009 - επί Κυβερνήσεως Καραμανλή -  υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά την πολύωρη σύσκεψη για το θέμα υπό τον τότε Υπουργό Εσωτερικών  Προκόπη Παυλόπουλου. «Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ότι τότε έλεγαν πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και προτάσεις βελτίωσης και επίλυσης της κατάστασης.  Ότι φιγουράριζαν στον τότε παράνομο καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου και έριχναν ευθύνες όπου ήθελαν! Ότι έλεγαν όχι σε οργανωμένους καταυλισμούς στη πρώην «ΜΟΜΑ» ή στο Δρέπανο!  Έθρεψαν φρούδες ελπίδες στην πόλη, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα δει το θέμα,  έχοντας τις λύσεις! Έλεγαν μάλιστα ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την τεράστια εμπειρία του στο Υπουργείο Εξωτερικών θα απαλλάξει την Πάτρα από Αφγανούς, Πακιστανούς, Σομαλούς και ότι άλλο έχει έρθει στην θαλάσσια πύλη της Ευρώπης».
Ο Επ. Βουλευτής, αφού παραδέχεται, πως και η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ήταν άμεση και αποτελεσματική με κακά αντανακλαστικά και μεγάλες καθυστερήσεις, σημειώνει πως «η προηγούμενη κυβέρνηση, τουλάχιστον μέσα στην Πάτρα, καταδικάστηκε στις Εθνικές εκλογές λόγω της αναποτελεσματικότητά της στο μεταναστευτικό», ερχόμενος όμως στο «κακό σήμερα», με σαφείς αιχμές και κατά της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά «πως ενώ  θέλει να εμφανίζεται διεκδικητική, αρκείται σε επισκέψεις, συσκέψεις και προσκλήσεις του αρμοδίου υπουργού στην Πάτρα, λες και το κυβερνητικό στέλεχος δεν ξέρει το τι επικρατεί στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας».
Και προσθέτει:  «Η πόλη δεν πρέπει να κλείνει τα διόδια με θεατρικό τρόπο μόνο για τα σκουπίδια, που κι εκεί μαντάρα τα ‘χει κάνει! Ας σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα στην κεντρική πολιτεία, ότι η Πάτρα δεν είναι «του χεριού τους» και πως άπαντες κυβερνητικοί είναι ανεπιθύμητοι, αν πρώτα δεν ασχοληθούν σοβαρά  με το μεταναστευτικό. Τι φοβάται ο κ. Δημαράς και δεν ξεσηκώνει την πόλη. Όλους μαζί του θα μας έχει τότε!»
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην δήλωσή του, τέλος, υπογραμμίζει:
 «Που είναι λοιπόν σήμερα οι κυβερνητικοί; Ζητούν εμμέσως συνευθύνη – όπως για όλα τα αδιέξοδά τους  άλλωστε- πια! Μας φλόμωσαν με πρασινάλογα και τώρα όλοι κρύφτηκαν! Οι εκατοντάδες μετανάστες πάντως - δυστυχώς γι’ αυτούς και για όλους μας βέβαια- δεν κρύβονται με τίποτα, το ίδιο και η απραξία τους!» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου