Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«H κυβέρνηση… βλάπτει σοβαρά την υγεία!»


Σε «περίεργα σχέδια που επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας» και σε «εγκληματικές αμέλειες των υπευθύνων απέναντι σε μία κοινωνία 60.000 τουλάχιστον κατοίκων», αναφέρεται  ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή – αυτή τη φορά – την «κατρακύλα» - όπως λέει – την οποία έχει πάρει το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αιγίου, σε σημείο τέτοιο που «να κινδυνεύει η αναγκαία προσφορά υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και να απειλούνται με λουκέτο νευραλγικά Τμήματά του, με άμεσο επακόλουθο την υποβάθμιση του μεγάλου αυτού νοσηλευτικού ιδρύματος».
 
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος και με την ιδιότητα του Αρχηγού της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας  ζήτησε και θα τεθεί το θέμα στην συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας όπου και θα προτείνει συγκεκριμένες δράσεις και μορφές αντίδρασης, αναφέρεται στην παρέμβασή του σε «επερχόμενη διακοπή λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής», την οποία και χαρακτηρίζει ως το πλέον σημαντικό και παραγωγικό κομμάτι του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι «οι αρμόδιοι αμέλησαν τις προειδοποιήσεις των ιατρών» και δυστυχώς δεν προχώρησαν στην άμεση επάνδρωση της Κλινικής με επικουρικό ιατρικό προσωπικό.

«Ενώ γνώριζαν ότι θα έλθει στο απροχώρητο η λειτουργία των χειρουργείων, με την τεράστια  προσφορά αλλά και τις μεγάλες ανάγκες λόγω των πολλαπλών περιστατικών, αρχικά καθυστέρησαν και δεν προνόησαν κι εν συνεχεία  μπήκαν στον μακρύ κατάλογο της αναμονής πιστώσεων και προσωπικού του υπουργείου, που μόνο με θετικό μάτι δεν βλέπει το ΓΝΑ, υποτιμώντας τόσο τη λειτουργία του όσο και την  προσφορά του, δεκαετίες τώρα» τονίζει ο Επ. Βουλευτής, υπογραμμίζοντας πως οι δύο εναπομείναντες ιατροί δεν θα αντέξουν πάνω από λίγες μόνο ημέρες  κι έτσι τα περιστατικά θα στέλνονται κατευθείαν στην Πάτρα, επιβαρύνοντας καθημερινά το ήδη  φορτωμένο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου!
            
Ο Αχαιός πολιτικός επικαλείται μάλιστα, μαρτυρίες ιατρικού, παραϊατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού για «πλήρη ασυνεννοησία και εγκατάλειψη σε προμήθειες υλικών, υπαλληλικά κενά αλλά και έλλειψη αναπτυξιακής κατεύθυνσης της νοσηλευτικής μονάδας», κάτι που συνδέεται – όπως λέει- «με την αδιαφορία της πολιτείας» αλλά και την «άτσαλη και πρόχειρη τακτική ενός δήθεν νοικοκυρέματος που οδηγεί σε ναυάγιο της υγείας και εξαθλίωση του όλου λειτουργούντος συστήματος».
Στη δήλωσή ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επιπλέον τονίζει :
 «H κυβέρνηση της ΝΔ επένδυσε εκατομμύρια ευρώ στο Νοσοκομείο Αιγίου , ανακατασκευάζοντας τα καμένα χειρουργεία και μετατρέποντας αυτά στα πλέον σύγχρονα πανελλαδικά. Η κυβέρνηση του μνημονίου – που στελέχη της ήξεραν τότε να ψέγουν υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς για καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες – τώρα αποτελειώνει ότι έμεινε…σαν αποκαΐδι! Φωνασκούντες  «πράσινοι» συνδικαλιστές και πολιτευόμενοι έχουν γίνει «μαύροι»  από το κακό τους και «κατακόκκινοι» από την ντροπή που νιώθουν για την κατρακύλα του νοσοκομείου! Ευτυχώς όμως που υπάρχουν αυτοί ως εργαζόμενοι και όλοι οι υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές κ.ά. και παλεύουν καθημερινά κρατώντας ανοιχτό ένα ίδρυμα που με έμμεσους τρόπους η κυβέρνηση Παπανδρέου θέλει φαίνεται διακαώς να «κάψει» και να το συγχωνεύσει με του Ρίου…αν όχι να το κλείσει εντελώς! Η Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν»…τώρα βλάπτει σοβαρά και την υγεία!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου