Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

"Ας αφήσουν τον Οδικό Χάρτη.. .να δουν τον Οδικό Άξονα!"

Στο πλέον σοβαρό ζήτημα της κατασκευής του Οδικού Άξονα Κορίνθου-Πατρών-Πύργου επανέρχεται, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών , ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος πρόσφατα είχε δημοσιοποιήσει την πληροφορία περί αναστολής των εργασιών στα εργοτάξια της "Ολυμπίας Οδού" εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πρόοδο του μεγαλόπνοου έργου, που απαιτήθηκαν  δεκαετίες προκειμένου να σχεδιαστεί και να ξεκινήσει, πέφτοντας όμως  - όπως αρχικά αναφέρει - στον "ύφαλο της κυβερνητικής απραξίας".

Αυτή τη φορά ο Αχαιός πολιτικός στέκεται στην αδυναμία των συναρμοδίων υπουργείων να κάνουν πράξη ακόμα και την προ ημερών προαναγγελία λύσης επί του θέματος, με αποτέλεσμα να χει στηθεί -όπως λέει- ένα "πρωτοφανές και θλιβερό σκηνικό που θυμίζει νεκροταφείο", στέλνοντας  στην ανεργία δεκάδες υπαλλήλους και εργάτες, είτε με απολύσεις, είτε με υποχρεωτικές άδειες λόγω αναστολής των εργασιών.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος παραθέτει ακριβή στοιχεία επί των εξελίξεων - που δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους της τελευταίας περιόδου - και συγκεκριμένα:
- Παύση του έργου στις 27 Απριλίου από την Γαλλική Εταιρεία "VINCI" αν δεν βρεθεί φόρμουλα συνέχισης της χρηματοδότησης με πολλούς εργαζόμενους εκεί να αγωνιούν, "βρισκόμενοι σε αναμμένα κάρβουνα"!
- Αναστολή των εργασιών της Εταιρείας "J&P-ABAΞ" μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη με υποχρεωτικές άδειες των απασχολουμένων έως τις 31 Μαίου.
- Εκατό (100) περίπου απολύσεις στην Εταιρεία "ΑΚΤΩΡ", που προστίθενται σε δεκάδες άλλες πρόσφατα.

Ο Επ. Βουλευτής, μέμφεται τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εδώ κι ένα μήνα παραμένουν "άβουλοι στην πράξη", αφού επαναλαμβάνουν ανούσια τη φράση "δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει το έργο, ούτε ν' αλλάξει κάτι στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο".
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε γραπτή του δήλωση, αφού εκφράζει την θερμή συμπαράστασή του στους απολυμένους και αγωνιούντες εργαζομένους, αναφέρει, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση:

"Η Κυβέρνηση του εγκληματικού μνημονίου, γνώριζε από τον περασμένο Δεκέμβριο το μεγάλο πρόβλημα στην ροή χρηματοδότησης του έργου λόγω αντιρρήσεων που προέβαλαν διάφορες Τράπεζες. Το Κράτος έμεινε αδρανές! Οι Εταιρείες διαφυλάττουν τα συμφέροντά τους και οι εργάτες ζουν - μήνες τώρα- το δικό τους αδιέξοδο!
Αντί να προστατεύσουν το μεγάλο αυτό οδικό έργο... εφηύραν τον "Οδικό Άξονα εξόδου από την κρίση", δίχως χειροπιαστά αποτελέσματα και βελτίωση της κατάστασης στη χώρα.
Δεν είχαν σχέδιο και δυστυχώς δεν μπορούν. Βυθίζονται καθημερινά στο βούρκο που οι ίδιοι έφτιαξαν. Κρίμα για τους νέους ανέργους, κρίμα για την ανάπτυξη της χώρας και της Δυτικής Ελλάδας, κρίμα για όλους μας.
Όταν μια κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλα και αποδομεί, ό,τι με θυσίες και χρονοβόρες διαδικασίες έχει γίνει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος γι' αυτήν από το να παραιτηθεί ή να πει στο λαό την αλήθεια και να προσφύγει σ' αυτόν για να κρίνει πράξεις και προγράμματα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου