Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Η κοινωνία θέλει... μια καινούργια ΝΔ κι όχι τη φθαρμένη!"


Με "σημαία" του,  το επίσημο πλέον αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προσφυγή στις κάλπες "εδώ και τώρα", συνεχίζει τις περιοδείες σε ολόκληρη την Αχαΐα ο Α' Επιλαχών Βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που μέρες πριν την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για πρόωρες εκλογές είχε δημόσια εκφραστεί υπέρ αυτής της επίσημης έκφρασης από τον ηγεσία της παράταξης ως την μοναδική λύση για διέξοδο από το κυβερνητικό αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, τις τελευταίες  ημέρες επισκέφθηκε τις περιοχές : Aκράτας, Χαλανδρίτσας, Μικρού Ποντιά, Ροδοδάφνης, Περιβόλας Πατρών, Κατσαϊτείκων, Καμινίων, Ρίου, Σελιανιτίκων, Τριταίας και Βραχνείκων, όπου σε συζητήσεις που είχε με απλούς πολίτες αλλά και με μέλη της ΝΔ, περιέγραψε ως "κρίσιμη και κομβική για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις την περίοδο που διανύουμε, παρά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης", για τον οποίο επανέλαβε ότι ήταν "γόνος πασοκικής σωτηρίας και όχι εθνικής"!
Αφού υπογράμμισε την ανάγκης αλλαγής οικονομικής πολιτικής του μνημονίου κι εφαρμογής της προγραμματικής φόρμουλας Σαμαρά για την επανεκκίνηση της χώρας, στάθηκε ιδιαιτέρως στις αμφιβολίες που διατυπώνουν στελέχη της ΝΔ για την επόμενη μέρα από τις προσεχείς εκλογές, σε ότι έχει να κάνει με την φιλοσοφία και στρατηγική του κόμματος, απέναντι στα προβλήματα του τόπου, τις ανάγκες των νέων, των οικογενειαρχών και της κοινωνίας των "αγανακτισμένων", για να λάβει ξεκάθαρη θέση, λέγοντας:
" Αν στείρα κομματικά θέλουμε τη ΝΔ και πάλι στην εξουσία, ενάμιση χρόνο μετά την ήττα της στις εκλογές, εγώ πρώτος θα σας πω ότι δυστυχώς, όσο έτοιμη κι αν είναι η ηγεσία του κόμματος να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια της, τόσο αμφιβάλλω για πολλούς μέσα στην παράταξη που κουβαλούν ακόμα τη νοοτροπία της καρέκλας, του βολέματος και του πλούτου στις πλάτες ενός ολόκληρου κόσμου που ακουμπά τις ελπίδες του στην φιλελεύθερη ιδεολογία".
Και συνέχισε: "Πρόσωπα που κορόιδεψαν για να υπάρχουν επί χρόνια στα έδρανα του Κοινοβουλίου, έκαναν περιουσία όταν ο λαός γινόταν όλο και πιο φτωχός, πρόσωπα που για δεκαετίες τιμήθηκαν και πρόσφεραν όσα μπορούσαν αλλά ευθύνονται βαρύτατα για την κατρακύλα της ΝΔ και την απογοήτευση των οπαδών της, "τζάκια" που καρπώθηκαν την αγωνία του ψηφοφόρου της ΝΔ και απλά φορούσαν το κοστούμι του πολιτικού που τους έραψε η οικογένειά τους παραδοσιακά, δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν θέση στο σήμερα, το οποίο προβάλλει πιο απαιτητικό από ποτέ και επιβάλει στα κοινά ανθρώπους με αγωνιστική διάθεση, απλότητα, πικρές αλήθειες και επιμονή στο καθαρό, στο γόνιμο και στο συλλογικά προσοδοφόρο. Δεν μπορεί κάποιοι να χτυπάνε ακόμα πλάτες, να χαϊδεύουν  αυτιά, να αυτοπροβάλλονται με εφανές το άγχος της απώλειας του αξιώματός τους. Κρίμα για εκείνους που πιστεύουν ακόμα στα φιλιά, στα χαμόγελα και στις ψεύτικες υποσχέσεις. Η κοινωνία θέλει, θα έλεγα απαιτεί με αυτογνωσία, μια ΝΔ καινούργια κι όχι τη φθαρμένη ΝΔ, αφού με υλικά του χθες δεν χτίζεται το αύριο, αντίθετα μειώνεται η δυνατότητα προόδου και ανασύνταξης του πολιτικού συστήματος που πολλοί φρόντισαν με τις πρακτικές τους να το οδηγήσουν σε κατάρρευση", κατέληξε  ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου