Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Ημέρα πένθους για… απορρίμματα και υδάτινους πόρους!»

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:
«Για την περιοχή μας, η σημερινή μέρα δεν μπορεί να είναι γιορτινή! Αντιθέτως τα χαρακτηριστικά της την καθιστούν ημέρα πένθους για όσα δεν έχουν γίνει για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών. Τα απορρίμματα από τη μία και οι υδάτινοι πόροι από την άλλη, καταδεικνύουν περίτρανα, πως τα λάθη και οι μισοδουλειές της μικροπολιτικής δεκαετιών δεν προσδίδουν στην Παγκόσμια Ημέρα κάτι το χαρμόσυνο παρά θλίψη για όσους ανίκανους αιρετούς του τόπου αλλά και καρεκλοκενταύρους υπηρεσιακούς φρόντισαν έτσι ώστε οι νεότερες γενιές να μην απολαμβάνουν ένα περιβάλλον που τους αξίζει, ικανό να αναπτυχθεί όπως πρέπει και να προσφέρει όλα όσα μπορεί,  ακίνδυνα. 
Ακόμα και τώρα, είναι ανάγκη, με περιβαλλοντική παιδεία και εθελοντική φιλοσοφία, να προλάβουμε πολύ πιο δυσάρεστες καταστάσεις, ειδάλλως θα έχουμε, τα μεν πενιχρά κονδύλια αντί να κατευθύνονται αναπτυξιακά και υπέρ του γενικότερου καλού να φεύγουν αφειδώς σε εταιρείες αποκομιδής των σκουπιδιών, τα δε ποτάμια και χείμαρροι της περιοχής αντί  πηγής πλούτου στην ύδρευση και άρδευσή μας, να έχουν καταντήσει επικίνδυνα και θήραμα  εργολάβων άνομα και καταστροφικά ».

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, το πρωί της Κυριακής χαιρέτισε την εκδήλωση του Δήμου Αιγιάλειας για την Παγκόσμια Ημέρα - στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου - με θέμα «Τα ποτάμια της Αιγιάλειας» και ομιλητή τον Υδρογεωλόγο κ. Γρηγόρη Κραιστενίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου