Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Εξόρμηση στην κοινωνία… κι ας είναι αγανακτισμένη»


Σε ευρεία και ανοιχτή σύσκεψη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας, για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μετά το “Ζάππειο 2″, συμμετείχε ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής του κόμματος στο νομό Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, όπου προχώρησε σε συγκεκριμένη εισήγηση για την δράση της παράταξης σε τοπικό επίπεδο, αλλά και την επιχειρηματολογία που πρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω αντιδράσεων για την οικονομική κατάσταση και τα ζητούμενα της εποχής, με κυρίαρχο την ανεργία, την φορολογία και τις ευκαιρίες ανάπτυξης.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, στην τοποθέτησή του, στάθηκε ιδιαιτέρως στο δίπτυχο “συναίνεση και πρόωρες εκλογές”, υπογραμμίζοντας πως “η ΝΔ δεν ακολουθεί την πεπατημένη τακτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας “όχι σε όλα στη Βουλή και ναι σε όλα στο πεζοδρόμιο”, αλλά αντιθέτως προτάσσει το συμφέρον της χώρας, προβάλλοντας με ευθύτητα τις προτάσεις της για την οικονομία και την έξοδο της χώρας από την κρίση, όπως έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς ανατρέποντας κατ’ ουσίαν το δήθεν μονόδρομο του μνημονίου και την ληστρική φοροεπιδρομή εις βάρος των πολιτών”.
Για την περιβόητη συναίνεση, ο Πολιτευτής είπε:
“Συναίνεση για μας δεν είναι να λέμε “ναι” σε ότι αποφασίσει και πράττει η κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου δεν την παρείχε το 2009 στον Καραμανλή οδηγώντας τον σε εκλογές, με λαϊκισμό και παλαιοκομματικές ιαχές παροχολογίας και ψεύτικων ελπίδων. Ο Σαμαράς και η ΝΔ έχουν – εδώ κι ενάμιση χρόνο – προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, μη κινητοποιώντας τον κόσμο εναντίον της κυβέρνησης ή τους συνδικαλιστές της, ψηφίζοντας πάνω από 30 νομοσχέδια που θεωρούσε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Άφησε εν ολίγοις την κυβέρνηση να κυβερνήσει μη παρεμποδίζοντας το έργο της, παρότι καταψήφισε το μνημόνιο. Τώρα επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και στην ριζική αλλαγή της φορολογικής πολιτικής“.
Για τις πρόωρες εκλογές και το αίτημα πολλών στελεχών και οπαδών του κόμματος, αυτές να ζητηθούν από τον Α.Σαμαρά, ο Δημ.Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε:
“Ο Σαμαράς έχει τη στρατηγική του. Δεν είναι απλά ένας αρχηγός κόμματος αλλά ένας ηγέτης, τη φωνή του οποίου δεν ακούν μόνο οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι Εταίροι μας, που κρίνουν και αξιολογούν. Αν ζητούσε εκλογές, αυτό θα εκλαμβανόταν σαν δείγμα δίψας για εξουσία και θα μείωνε την αξία των προτάσεων για επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και τη διάθεση για συναίνεση σε ότι θετικό. Όταν είσαι εν δυνάμει Πρωθυπουργός δεν κοιτάς μόνο πότε θα κυβερνήσεις αλλά και τι θα παραλάβεις, όπως και το εάν το ισχύον σύστημα οδηγεί σε ακυβερνησία με ότι αυτό συνεπάγεται για τα σενάρια χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών. Αν όμως θεσμικά αυτές ζητηθούν, δεν θα προέλθουν από την αντιπολίτευση αλλά από την αδυναμία της κυβέρνησης να σταθεί όρθια ή της Ε.Ε να συνεχίσει να στηρίζει ένα μέλος της που ο λαός πρέπει και πάλι να αποφασίσει για την πολιτική του ηγεσία”.
Ο Επ. Βουλευτής πρότεινε την πραγματοποίηση Νομαρχιακής Συνέλευσης των 700 και πλέον στελεχών, εντός του Ιουνίου στην Πάτρα, ώστε ν’ αναλυθεί η τακτική του κόμματος και οι εποικοδομητικές προτάσεις Σαμαρά, ζητώντας από το Προεδρείο της ΝΟ.Δ.Ε να οργανώσει παράλληλα, πλατιά εκστρατεία της παράταξης ανά το νομό για να υπάρχει επαφή με όλους τους πολίτες άφοβα και ουσιαστικά.
“Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, γιατί απολογηθήκαμε και πληρώσαμε για τα λάθη του παρελθόντος, διδαχθήκαμε και τώρα επιστρέφουμε στην κοινωνία με προτάσεις υλοποιήσιμες και αποδοτικές. Αν θέλουμε λοιπόν να ξανακυβερνήσουμε ας βγούμε πρώτα στην κοινωνία να μιλήσουμε κι ας είναι αγανακτισμένη. Αν δεν την αντιμετωπίσουμε με όπλο τις προτάσεις πως θα μας εμπιστευθεί; Από τα γραφεία μας δεν εμπνέουμε ούτε τους δικούς μας , ούτε καν τις τοπικές μας οργανώσεις. Δεν γινόμαστε πιστευτοί και δεν θα δημιουργήσουμε το απαιτούμενο ρεύμα επανόδου μας, αλλά και επανεκκίνησης της κοινωνίας και της χώρας“, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου