Σάββατο 21 Μαΐου 2011

"Κάτω τα χέρια από τις πολύτεκνες οικογένειες"

Στο "πακέτο" θεμάτων - μείζονος σημασίας - που αφορά στο σύνολο  των πολυτέκνων οικογενειών της χώρας, αναφέρεται σε δημόσια παρέμβασή του ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, συνεκτιμώντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου τείνει να "βάλει χέρι" επιπλέον στην ειδική αυτή κατηγορία της κοινωνίας, μη διαχωρίζοντάς την από τις υπόλοιπες και μάλιστα σε μία περίοδο οικονομικού μαρασμού, καθημερινών δυσκολιών και αδιεξόδων σε κάθε νοικοκυριό, πολύ δε περισσότερο στα πολυμελή.  
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, που είχε τις προηγούμενες μέρες επαφές στους κόλπους των Πολυτεκνικών Οργανώσεων Πατρών-Περιχώρων και Αιγιάλειας, εισέπραξε οργή και προβληματισμό για περικοπές ή και καταργήσεις χρήσιμων και δικαιολογημένων προνομίων, όπως το επίδομα, η ισόβια σύνταξη, ενώ το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών και σπουδαστών "καίει", αφού χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, αντιθέτως απαιτείται χρήμα, στέγες σε διαφορετικές πόλεις και δυστυχώς ακόμα και επιλογή παιδιών που θα σπουδάσουν ή όχι, εξαιτίας οικονομικών αδιεξόδων!
"Η κυβέρνηση του μνημονίου, στην ανάγκη της να δείξει τάχα ότι κάτι κάνει και στην Παιδεία, διέγραψε με μια μονοκονδυλιά - κι έπειτα από 32 χρόνια - το δικαίωμα των μετεγγραφών μελών πολύτεκνων οικογενειών, σαν να είναι μέλη εύπορων οικογενειών, βάλλοντας έτσι και κατά αυτών αλλά και ναρκοθετώντας - το πλέον σημαντικό -  στη ρίζα του δημογραφικού προβλήματος, αφού απαλείφονται κίνητρα δεκαετιών" τονίζει ο Αχαιός Πολιτευτής και προσθέτει: "Αλλά και στο θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα η κατάργηση του 20% για πολυτέκνους δείχνει την ισοπέδωση της πολιτείας μεταξύ άλλων, ως σαν μην υπάρχουν εκεί πιο αυξημένες ανάγκες εργασιακής αποκατάστασης"
Επιπλέον ο Επ. Βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται στην εξίσωση φορολόγησης αγάμων και πολυτέκνων, που "βγάζει μάτι" - όπως λέει- αφού θέτει ίσο αφορολόγητο όριο άνευ λογικής, καθώς δεν είναι δυνατόν να πρόκειται για ίδιες ανάγκες και έξοδα, με τον φόβο και για περαιτέρω περικοπές στις φοροεκπτώσεις που αφορούν στους πολυτέκνους.
Στην δήλωση του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, καταλήγει:
"Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο διατήρησε και ενίσχυσε τους πολύτεκνους αλλά δικαίωσε επιπλέον και τους τρίτεκνους. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να επαναφέρει ότι διέλυσε η σημερινή. Η λαίλαπα που έρχεται, αντιβαίνει ακόμα και στο άρθρο 21 του Συντάγματος για τους πολύτεκνους. Τελικά η κυβέρνηση της κατρακύλας δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά της. Επικίνδυνη για τους πολίτες, επικίνδυνη για τη χώρα, επικίνδυνη για τους θεσμούς και τα δίκαια κεκτημένα των απλών πολιτών της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου