Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"Θέλουν έσοδα με "ιπτάμενους" πολίτες και κλείσιμο Εφοριών!"

Σε δυσάρεστη επιβεβαίωση των φόβων που αναπτύσσονταν τους τελευταίους μήνες, στην Ανατολική Αιγιάλεια και στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, αναφέρεται στην πρώτη του αντίδραση  για την εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσουν παντελώς οι Εφορίες σε Ακράτα, Καλάβρυτα και Κλειτορία, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που ουδόλως τυχαίως χρησιμοποιεί τη φράση... "επιτέλους δεν άφησαν τίποτα όρθιο, σαν να μην υπάρχουν περιοχές που υποβαθμίζονται αλλά και πολίτες που ταλαιπωρούνται προκειμένου να κάνουν χρήση Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα σε περιπτώσεις που ενεργούν υπέρ του Κράτους και των υποχρεώσεών τους προς αυτό".
Ο Αχαιός Πολιτικός επιτίθεται στην κυβέρνηση, με την αρχική και πολύ σοβαρή διαπίστωση πως "όλα τα δεινά του αναποτελεσματικού μνημονίου πέφτουν πάνω σε συγκεκριμένες περιοχές της Αχαΐας, με αποτέλεσμα να αφανίζονται μέρα με τη μέρα, αλλάζοντας την εικόνα τους και αφήνοντας άθικτες μόνο τις εκκλησίες...". Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επισημαίνει πως είναι φύση αδύνατον να κλείνουν Εφορίες την περίοδο που το κυνήγι των εσόδων και της φοροδιαφυγής είναι μέγα ζητούμενο, ενώ οι πολίτες αλλά και επαγγελματίες - παρά τα οικονομικά τους αδιέξοδα - θα πρέπει τώρα να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν, με κόστος και χρόνο.
Ειδικότερα ο επ. βουλευτής τάσσεται σταθερά απέναντι  στο κλείσιμο της Δημόσιας Οικονομικής  Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Ακράτας, αφού στην κωμόπολη αυτή με χιλιάδες παραθεριστές, επιχειρήσεις και μονίμους κατοίκους, ήδη έχει οριστικοποιηθεί το λουκέτο του τοπικού ΙΚΑ, διαφαινόμενο του Κέντρου Υγείας και του Αστυνομικού Τμήματος, ενώ για την ορεινή Αχαία χαρακτηρίζει ως "απίστευτη την υποβάθμιση με την μη διατήρηση έστω της ΔΟΥ Καλαβρύτων και την μεταφορά εκεί της ΔΟΥ Κλειτορίας, όταν Τράπεζες, Νοσηλευτικά Ιδρύματα κ.ά έχουν  αφανιστεί ενώ οι επαγγελματίες εστίασης και ξενοδοχειακών υπηρεσιών θα πρέπει να μεταβαίνουν προφανώς στο Αίγιο, στην Πάτρα ή καθόλου απίθανο και στην Τρίπολη."Μήπως νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ιπτάμενους πολίτες που θα πετούν από εκεί που  μένουν και δραστηριοποιούνται και θα μεταβαίνουν σε χρόνο "μηδέν" στην άλλη άκρη του νομού. Θα χάνουν μία ή και περισσότερες ημέρες. Ήμαρτον πια!" σημειώνει δεικτικά Πολιτευτής.
Στην δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επιπλέον, αναφέρει:
"Η ισοπεδωτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αφήσει πολλά στο πέρασμά της! Υπηρεσίες που άντεξαν δεκαετίες ολόκληρες και πρόσφεραν στην κρατική μηχανή, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες, τώρα κλείνουν μέσα σε λίγες μέρες. Βρίσκουν την εύκολη λύση και την εφαρμόζουν εξαντλητικά στην ύπαιθρο, την οποία - ως εύκολο θύμα και εστία μικρού πολιτικού κόστους - αποδυναμώνουν στη εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλιση, την οικονομία και την ασφάλεια. Στο τέλος της κυβερνητικής θητείας δεν θα 'χει μείνει όρθιο τίποτα. Μακάρι για τον τόπο μας και την ισχύ του, το τέλος αυτό να είναι σύντομο, έτσι ώστε  κάτι να διασωθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου