Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

«Επαπειλούμενο λουκέτο και στην Αστυνομία Ακράτας;»


Στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών παροχής ασφάλειας, προστασίας κι επιβολής της δημόσιας τάξης, επανέρχεται, με δημόσια παρέμβασή του, ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, διαπιστώνοντας έκδηλη ανησυχία από την πλευρά πολιτών και φορέων, οι οποίοι σε μία εποχή «κυβερνητικής λεηλασίας δημοσίων τομέων», νιώθουν απροστάτευτοι, εν μέσω μάλιστα έξαρσης της εγκληματικότητας και της βίας – με κάθε μορφή –αλλά  και συρρίκνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας από περιοχή σε περιοχή.   
 
Ο Αχαιός πολιτικός, που να σημειωθεί είχε καυτηριάσει - με σκληρή γλώσσα - το προ μηνών κλείσιμο των Αστυνομικών Σταθμών σε Καμάρες και Διακοπτό, αυτή τη φορά εκφράζει φόβους για «νέο χτύπημα», στην Αιγιάλεια, αφού φημολογείται  έντονα η συρρίκνωση ή και κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, του οποίου οι αρμοδιότητες ενώ είναι πολλές και σοβαρές, καθημερινά απαξιώνεται με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί στην πράξη, λόγω ανυπαρξίας κονδυλίων για προμήθειες και εκτέλεση του συνόλου των λειτουργιών του.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εγκατάλειψη  της ΕΛ.ΑΣ από την πολιτεία, έχει οδηγήσει –κι αυτό είναι πλέον κοινό μυστικό – σε ανυπαρξία ακόμα και καυσίμων των εκεί περιπολικών, καθιστώντας αδύνατη ή τουλάχιστον ιδιαιτέρως δύσκολη την εκτέλεση προληπτικών ή και επιβεβλημένων περιπολιών στις περιοχές Ακράτας, Αιγείρας και περιχώρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δράση κακοποιών στοιχείων , αλλά και την ασφάλεια πολιτών για τις ζωές τους αλλά και  τις περιουσίες τους.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος υπενθυμίζει πως ακόμα και στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αιγίου παρατηρούνται παρόμοιες αγκυλώσεις αλλά σε πολύ λιγότερο βαθμό, ενώ περίεργοι «ψίθυροι» καταγράφονται για τον τρόπο ή και την διαδικασία που τελικά αναγκάζονται να ακολουθήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών σε καύσιμα ή άλλες παροχές για τον στόλο την ΕΛ.ΑΣ, που αν και ανεπιβεβαίωτες, πλήττουν την εικόνα της κρατικής αυτής υπηρεσίας και αδίκως ενίοτε και των ανθρώπων που είτε τις διοικούν είτε με δυσκολίες τις υπηρετούν.
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, δεν κρύβει τους φόβους του, ότι  η όλη αντιμετώπιση του Α.Τ Ακράτας είναι «πισώπλατο» σχέδιο για την κατάργησή του, και νέο χτύπημα στην Αιγιάλεια, που ήδη στην περιοχή αυτή η κυβέρνηση κατάφερε ισοπεδωτικά να καταργήσει το ΙΚΑ Ακράτας , το Λύκειο Αιγείρας και να απειλούνται πολύ σοβαρά η Εφορία, το Κέντρο Υγείας και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα.
Σε γραπτή του δήλωση ο Επ. Βουλευτής της Ν.Δ, τονίζει:
«Η κυβέρνηση των απανωτών μνημονίων δεν είναι ότι αποτυγχάνει μόνο στην οικονομική της πολιτική, αλλά διαλύει τις νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους. Δεν κατάλαβε ακόμα ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι πέρα και πάνω από οικονομικούς δείκτες. Η Αχαΐα πλήττεται διαρκώς. Τα απανωτά περιστατικά έξαρσης της εγκληματικότητας δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν. Είναι φρόνιμο σε μία περιοχή με χιλιάδες παραθεριστές και επισκέπτες, που ξεπερνούν στο δεκαπλάσιο τους μονίμους κατοίκους, όχι μόνο να μην κλείσει η Αστυνομία αλλά να φροντίσει άμεσα για την ενίσχυση και ορθή λειτουργία και απόδοσή της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου