Κυριακή 29 Μαΐου 2011

"Προσήλωση στο Ελληνικό ιδεώδες και την Ορθοδοξία!"


Με αφορμή την σημερινή ημέρα μνήμης από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, και τις εκδηλώσεις τιμής σε Πάτρα  κι Αίγιο, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:   
"Αποφράδα και πένθιμη η μέρα του Μαΐου του 1453  για την Ελληνική ιστορία. Η πτώση της Πόλης, απετέλεσε την συγκλονιστικότερη είδηση που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος, αφού για 11 αιώνες η Κωνσταντινούπολη, απετέλεσε το κέντρο ενός κόσμου φωτός και σηματοδότησε την Παγκόσμια Ιστορία. Μετά την Άλωση, σαρώθηκε αμετάκλητα ένας πολιτισμός και το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού χάθηκε, δίνοντας τη δυνατότητα στους Τούρκους, να κυριαρχήσουν στην παλαιά κραταιά Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πατώντας στη Δύση.
Στο 2011, η Ελλάδα και ο πολιτισμός μας βάλλονται από δήθεν "συμμάχους" που μας "πίνουν το αίμα... άνευ όρων"! Η Πάτρα εάλω από κάθε λογής μετανάστες, η Αχαΐα εάλω από λουκέτα και ανεργία, η χώρα εάλω γιατί πουλήθηκε από "αμερικανάκια"! Ευτυχώς κάποιοι αντέχουν ακόμα να λένε "όχι" στο ξεπούλημα, στο λάθος, στην ανεπάρκεια και βέβαια στους ενδογενείς κι εξωγενείς μεγαλοπαράγοντες.   
Όλοι μας λοιπόν τιμάμε την 29η Μαΐου σαν ημέρα περίσκεψης, γιατί η θλιβερή ανάμνηση της Άλωσης πρέπει να γίνει ελπίδα. Η  προσήλωση στο Ελληνικό ιδεώδες και την Ορθοδοξία  είναι το μήνυμα σ’ αυτούς που θέλουν να ξεχαστεί η προσφορά της - όπως και του Ελληνισμού - στην ανθρωπότητα"!

Στο μεταξύ ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος - που επέλεξε σήμερα να παραστεί στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών "Παλαιολόγεια" στην Πάτρα και του Συνδέσμου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιάλειας στο Αίγιο, έδωσε το παρόν στην Εκδήλωση μνήμης της ΟΝΝΕΔ Αιγίου με ομιλητή τον Αρθρογράφο Φαήλο Κρανιδιώτη για την οποία δήλωσε: 
"Η Νεολαία της ΝΔ Αιγίου απέδειξε πως δεν υπάρχει μόνο για φεστιβάλ και πάρτι, αλλά και για τη διατήρηση κάθε μνήμης που μπορεί να δείξει το δρόμο για το μέλλον, με σεβασμό στις ρίζες μας, στην Ορθοδοξία και στους αγώνες για μια Ελλάδα που το λάβαρό της θα κυματίζει υπερήφανα, ο δε Βόσπορος θα μας περιμένει πάντα... για να ξαναγίνει ουσιαστικά  μπλε! Συγχαίρω  την ΟΝΝΕΔ Αιγίου γιατί μας εξέπληξε ευχάριστα και πατριωτικά !"   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου