Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

"Μετατρέπουν χωριά... σε νεκροταφεία!"

Την απόλυτη ανάγκη ν' αλλάξει άμεσα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Χαϊκαλίου υποστήριξε εμπράκτως ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με την παρουσία του και την παρεμβατικότητα του, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών του χωριού της Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο κατάληψης της σχολικής μονάδας , που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.
Μαζί με αυτοδιοικητικούς παράγοντες  της περιοχής και συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της αντιπολίτευσης στον Δήμο Δυτικής Αχαίας Θανάση Ραυτακόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο, το Μέλος της ΝΟΔΕ(ΝΔ) Αχαΐας Θανάση Πουλίδα, καθώς  και τον Τοπικό Σύμβουλο Χαϊκαλίου Κλεάνθη Χαραλαμπόπουλο, συζήτησαν από μηδενικής βάσης το θέμα που προκύπτει μετά την υπογεγραμμένη απόφαση της υπουργού για κατάργηση του σχολείου και μεταφορά του συνόλου των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Μαζαρακίου.
Ο κ. Τριαντυαφυλλόπουλος, ζήτησε εξ αρχής το όλο θέμα να μην αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά στην ουσία το κατά πόσο κάποιαν σχολική μονάδα αντέχει λειτουργικά και έχει τις προϋποθέσεις καλής μάθησης και απόδοσης προς όφελος των παιδιών. Ο Αχαιός Πολιτευτής, που από τον Φεβρουάριο είχε δημόσια παρέμβει για να μην μπει λουκέτο στο Δ.Σ Χαϊκαλίου, υπερτόνισε την προχειρότητα στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, αφού την ώρα που κλείνει το Χαϊκάλι με 27 παιδιά , σε πολύ κοντινά χωριά αφήνει σχολεία με 12 και 14 μαθητές! Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να μην συμπεριλαμβάνεται στο σκεπτικό των τεχνοκρατών ιθυνόντων του υπουργείου η βιωσιμότητα ενός σχολείου, κάτι που -όπως είπε- στην περίπτωση αυτήν καταστρατηγείται βάναυσα, αφού την επόμενη σχολική χρονιά στους ήδη υπάρχοντες μαθητές θα προστεθούν άλλα 12 παιδιά.
"Η κυβέρνηση σε μία δήθεν νοικοκυροσύνη και επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην παιδεία, δεν έχει καμία άλλη λογική παρά μονάχα μία. Κάτι να κλείσει και κατά συνέπεια... όποιος πάρει ο χάρος! Έτσι τείνει να μετατρέψει ένα μεγάλο χωριό με ζωντάνια, δραστηριότητες και ζωή... σε νεκροταφείο, ταμένη στο φονικό μνημόνιο και την λογική του κόβε-ράβε και κοίτα το ταμείο! Αυτή η πολιτική, πέραν του οτι είναι αδιέξοδη και βλαπτική θυμίζει μπακαλική και κοπτική -ραπτική χειρίστου είδους" υπογράμμισε ο Δ.Τριανταφυλλόπουλος. Και πρόσθεσε:" Σε μία εποχή που οι μεταφορές των μαθητών δεν πληρώνονται και καθίστανται αδύνατες, το υπουργείο βάζει τόσα παιδιά να κάνουν καθημερινά περί τα 40 χιλιόμετρα από Χαϊκάλι-Κώμη-Μιτόπολη για να φθάσουν Μαζαράκι και αντίστροφα; Αυτό είναι παράλογο"!
Ο Επ. Βουλευτής συμμετείχε και σε μίνι σύσκεψη που έγινε στο προαύλιο του σχολείου παρουσία του Δημάρχου της περιοχής κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου από τον οποίο ζήτησε να ελέγξει άμεσα αν η απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου έχει σταλεί στο υπουργείο, ειδάλλως θα αποδειχθεί πως οι ευθύνες του δήμου είναι μεγάλες για την αρνητική κατάληξη, προτρέποντάς τον  να παλέψει το θέμα στο υπουργείο, πριν αλλάξει το οργανόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αχαΐα και καταργηθούν οι οργανικές θέσεις στο Χαϊκάλι, με ότι αυτό συνεπάγεται για παγίωση της δυσμενούς νέας κατάστασης.
Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Τριαναταφυλλόπουλος, κατέληξε:
"Το περιττό  και μη προσοδοφόρο αλλά πολυέξοδο πρέπει να παύεται ή να νοικοκυρεύεται. Το  χρήσιμο, το λειτουργικό και δημιουργικό πρέπει να κρατιέται και να στηρίζεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι κυβερνητικές κουταμάρες που στοιχίζουν σε μικρές κοινωνίες και τις πληρώνουν οι νεότερες γενιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου