Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Βροχή τα ψεύδη για τις αποζημιώσεις αγροτών!"

Σε νέα παρέμβαση προς τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - όπως έπραξε και πριν από δύο μήνες - προχώρησε ο ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με μεγάλο ζητούμενο, την καταβολή των αποζημιώσεων προς παραγωγούς της Αχαΐας (και κυρίως της Δυτικής Αχαίας), για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2010 και για τις οποίες, ενώ οι εκτιμητικές εκθέσεις έχουν ολοκληρωθεί και αναρτηθεί, δυστυχώς "η κυβέρνηση εμπαίζει ασύστολα επί μήνες τους αγρότες", όπως τουλάχιστον ο ίδιος υποστηρίζει .

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, που είχε λάβει από επίσημα κυβερνητικά χείλη τη διαβεβαίωση του αρμοδίου υπουργού Κ. Σκανδαλίδη για επίδοση των οικονομικών ενισχύσεων μετά τις ζημιές στα τέλη Απριλίου, δυστυχώς όχι μόνο αυτό δεν έγινε πράξη, αλλά τώρα - όπως καταγγέλλει ο Πολιτευτής - "η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει λόγια να δικαιολογήσει την γκάφα της και σαν μην έφτανε αυτό, με ειρωνικά χαμόγελα και δήθεν σοβαρότητα, μεταθέτει την καταβολή των χρημάτων για τα τέλη Ιουνίου"!
Ο Αχαιός πολιτικός, μεταφέρει τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες του νομού, αφού πέραν αυτών των προσδοκώμενων εσόδων, πολλοί δεν  έχουν πάρει ούτε χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ,  ούτε  εξισωτικές, ούτε επιστροφή ΦΠΑ από τις Εφορίες, με αποτέλεσμα να έχουν πνιγεί οικονομικά και να μην μπορούν να συντηρήσουν  τα κτήματά τους και τις οικογένειες τους, την ώρα που δάνεια τρέχουν και οι τιμές των προϊόντων είναι κάτι παραπάνω από πεσμένες, που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη του κόστους καλλιέργειάς τους.
Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επιπλέον, σημειώνει:
"Ο Υπουργός των τοπικών καλαθιών(!) και των ωραίων λόγων... δεν κατάφερε να καταλάβει πως χωρίς προϊόντα... καλάθια δεν φτιάχνονται! Η κυβέρνηση συνθλίβει και τους αγρότες, ερημώνοντας τις υπηρεσίες τους (ΕΛΓΑ,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΟΓΑ κ.ά) και αφανίζοντας καλλιέργειες και ανταγωνιστικότητα. Άλλα λέει κι άλλα πράττει. Οι αστοχίες της "βγάζουν μάτι" και οι αγρότες δεν παίρνουν απαντήσεις παρά μόνο προβλέψεις άστοχες και ανούσιες. Δεν κατάλαβαν ακόμα οι κυβερνητικοί ότι είναι πολιτικοί με ευθύνη απέναντι στο λαό κι όχι μέντιουμ ή χαρτορίχτρες  να παίζουν με τόοο σοβαρά θέματα σε μια περίοδο κρίσης και οικονομικών αδιεξόδων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου