Τρίτη 3 Μαΐου 2011

"Ενώ χρωστούν στους πυρόπληκτους... ζητάνε και τα ρέστα"!


Στη συνήθη πρακτική της παρούσης κυβέρνησης, να προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις ωμές πράξεις και αποφάσεις της, αναφέρεται σε δημόσια παρέμβασή του ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αναφερόμενος αυτή τη φορά στους πυρόπληκτους της περιοχής από το 2007, οι οποίοι και είχαν τύχει δικαιολογημένα της αυθόρμητης και γενναίας κρατικής αρωγής για τα προβλήματα που τους προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στις περιουσίες τους.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επικεντρώνει την επισήμανσή του στις περιοχές της Αιγιάλεια, ιδιαίτερα δε σε Ακράτα, Καλαμιά, Μαυρίκι, Πτέρη και Μελίσια Αιγίου, όπου το καλοκαίρι του 2007 η πύρινη λαίλαπα δεν είχε αφήσει πίσω της τίποτε άλλο παρά μόνο στάχτες σε οικίες, αγροκτήματα και υποδομές, κάτι που οδήγησε της τότε κυβέρνηση “Καραμανλή” να μπει στη διαδικασία άμεσης χρηματικής ενίσχυσης ύψους 3.000 ευρώ και άλλων έως και 12.000 για οικοσκευές κ.ά., απλουστεύοντας τα ανάλογα δικαιολογητικά και δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πληγέντες από τους οποίους και ζήτησε υπεύθυνες δηλώσεις κι ένα απλό χαρτί από το Δήμο ή την Τοπική Κοινότητα.
“Δυστυχώς την εμπιστοσύνη αυτή η σημερινή κυβέρνηση – δίχως την απαραίτητη πολιτική απόφαση για απαλλαγή των πυροπλήκτων από γραφειοκρατικές μεταχρονολογημένες διαδικασίες – την ισοπέδωσε και την ακύρωσε στην πράξη, αφού επιτίθεται – μέσω της Υπηρεσίας Οικονομικού Ελέγχου – σε δεκάδες πυροπλήκτους, ζητώντας τους να υποβάλλουν μία πλειάδα δικαιολογητικών , ειδάλλως απαιτεί την μετά τετραετίας επιστροφή των χρημάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και νομικά εναντίον απλών πολιτών τους οποίους και έμμεσα τρομοκρατεί“, τονίζει ο Αχαιός πολιτικός, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση του μνημονίου σαν να μην είναι… η ίδια η πολιτεία που έδωσε τις οικονομικές αρωγές, έρχεται να τα πάρει πίσω κάτω από τυπικότητες και πολυδαίδαλες αποδείξεις “χαρτούρας”.
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρει πως η κυβέρνηση αποστέλνει χαρτιά σαν να “περισσεύουν χρήματα πληγέντων”, την ώρα που τα κονδύλια αποκατάστασης των περιοχών που κάηκαν περιμένουν τόσα χρόνια έργα πνοής και υπεσχημένα της τότε περιόδου μέσα από κρατικά ταμεία αλλά και το Ταμείο “Μολυβιάτη” για τα οποία οι κυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα.
Σε δήλωσή του ο Πολιτευτής της ΝΔ καταλήγει:
“Ο Πρωθυπουργός του “λεφτά υπάρχουν” και ο Αντιπρόεδρος του “όλοι μαζί τα φάγαμε” βάλθηκαν τώρα να μαζέψουν ευρώ από τα αποκαΐδια! Αφού αφαιμάζουν μήνες τώρα τους φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους με την μνημονική τους πολιτική, τώρα βάλθηκαν να αποτελειώσουν το γνώριμο σπορ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! Καίνε τη χώρα… θα “τσουρουφλίσουν” και τους καμένους του 2007. Τους αρέσει η μιζέρια, το γκρίζο, το μαύρο! Οι “νοικοκύρηδες” του ΔΝΤ και της Τρόικα αφού χρωστούν τα πάντα στο λαό που εξαπάτησαν προεκλογικά με ωραιοποιημένα λόγια, τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πια ούτε αυτά γιατί πολύ απλά τα χουν πάρει όλα”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου