Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Κυβέρνηση αναλγησίας και για …τα άτομα με ειδικές ανάγκες»!

Αποδέκτης της αγανάκτησης μαθητών, γονέων και καθηγητών στα Επαγγελματικά Λύκεια της Αχαΐας, έγινε ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή – αυτή τη φορά – την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να επιβάλλει την μετακίνηση των εξεταζομένων ατόμων με ειδικές ανάγκες στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αντί του Εξεταστικού Κέντρου  της Πάτρας, στην περιοχή Καμινίων του Πειραιά, αγνοώντας την κατάστασή τους και την οικογενειακή αναταραχή  που προκαλεί κάτι τέτοιο και το σημαντικότερο όλων,  μόνο στα παιδιά της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης!

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, κάνει λόγο για «κυβερνητική απόφαση που προσβάλει την ισονομία και ίση μεταχείριση των υποψηφίων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού διαχωρίζει τους μαθητές των Γενικών Λυκείων από αυτά των Επαγγελματικών», και κατά απαράδεκτο τρόπο στέλνει περί τους εξήντα (60) μαθητές του νομού, χιλιόμετρα μακριά, προκειμένου να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν κατόπιν μία θέση στα Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ όλης της χώρας.
«Για τα παιδιά αυτά , με κινητικά, δυσλεκτικά  ή ψυχολογικά προβλήματα, ενώ απαιτείται βιολογική και ηρεμία ψυχικού κόσμου, δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου επιφύλαξε μία δυσάρεστη και συνάμα ντροπιαστική έκπληξη, αναγκάζοντας δεκάδες οικογένειες της περιοχής να μετακινηθούν από την Αχαΐα στην Αττική - όπως και οι της Βόρειας Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη – περιορίζοντας σε δύο πανελλαδικά τα Εξεταστικά Κέντρα των μαθητών με ειδικές ανάγκες» τονίζει ο Αχαιός πολιτικός για να προσθέσει ότι «και μόνο η περικοπή εξεταστικών κέντρων γι’ αυτά τα παιδιά, αντικατοπτρίζει την ασχετοσύνη των ιθυνόντων, που στο δήθεν επιχειρούμενο νοικοκύρεμα , λειτουργούν ισοπεδωτικά, βάλλοντας κατά ικανότατων μαθητών που όμως η κατάστασή τους, επιβάλλει μια ξεχωριστή διαχείριση εντός του εκπαιδευτικού συστήματος, χαρίζοντας  ευκαιρίες για μάθηση και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».
Στη δήλωσή ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επιπλέον τονίζει :
«H κυβέρνηση του αποτυχημένου μνημονίου, στην προσπάθειά της να τηρήσει τους όρους που η ίδια αποδέχτηκε, δεν δίστασε να τα βάλει ακόμα και με τα ΑΜΕΑ, χωρίς καμιά διαβούλευση, προειδοποίηση ή σχετική συζήτηση, ταλαιπωρώντας οικογένειες με τεράστιο φορτίο ψυχής και αγωνίας για το μέλλον των παιδιών τους  κι όλα αυτά για να περιορίσει τον αριθμό των Εξεταστικών Κέντρων, των επιτηρητών και κατ’ επέκταση να κάνει οικονομία! Είναι μία κυβέρνηση αναλγησίας και  ντροπής. Όλα τα’ άλλα είναι  περιττά, αφού αναδεικνύεται η έλλειψη συναίσθησης φροντίδας και μέριμνας για άτομα που πάνω από όλους και όλα  έχουν ανάγκη της στήριξης τη επίσημης πολιτείας. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο πιο λογικό και προνοιακά  εντάξει θα είναι το κράτος».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου