Κυριακή 8 Μαΐου 2011

«Ενίσχυση στην πράξη για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου!»

Σε μία καίρια και χρονικά άκρως επίκαιρη δημόσια παρέμβαση προχώρησε ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, που θέτει προ των ευθυνών τους όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ιδιαιτέρως δε σε περιοχές που το πρόσφατο παρελθόν τις έχει αναδείξει ως επίφοβες και ελκυστικές σε σχέδια εμπρηστών, την ίδια ώρα όμως αδύναμες από πλευράς προληπτικού σχεδιασμού, θωράκισης και επαρκών μέσων πυρόσβεσης. 
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού υπενθυμίζει πως η περιοχή της Αιγιάλειας χτυπήθηκε ανελέητα το 2007 σε τοποθεσίες παρθένες, όπως το Πυργάκι,, η Ακράτα, κ.ά. ,κάνει λόγο για «εγκατάλειψη του αιτήματος αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, πέραν της επικουρικής ενίσχυσής της αραιά και που, παρότι η έκταση που καλείται να προστατεύσει – κυρίως δασική και αγροτολιβαδική - είναι τεράστια για να μπορέσει νε ελεγχθεί σωστά από μονίμους και εποχικούς  υπαλλήλους».
Ο Αχαιός πολιτικός, με  επιστολή του προς τον Αιγιώτη Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητά κατ’ αρχήν, να καλυφθούν και οι επτά (7) θέσεις πυροσβεστών με μόνιμες μεταθέσεις, κάτι που προτείνει και ο Διοικητής της Π.Υ Αιγίου, καθώς και να συνδράμει σημαντικά η υπηρεσία στην οργάνωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας, αφού η περίοδος που ακολουθεί είναι επίφοβη, ενώ τα μέσα του νέου ΟΤΑ (οικονομικά- οχήματα) δεν είναι ικανά ώστε να προσδώσουν μια κάποια ασφάλεια αποδοτικότητας σε μέτρα που προληπτικά θα παρθούν και πολύ περισσότερο όταν αυτά θα πρέπει να αποδώσουν.
Ο Δ. Τριανταφυλλόπουλος, θα βάλει το θέμα και στη δημοτική αρχή (με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης αλλά και του Μέλους της Πολιτικής Προστασίας του δήμου),  αφού ο φυσικός πλούτος που έχει απομείνει στην περιοχή είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, η δε οικονομική κρίση έχει ατονήσει επικίνδυνα  μέτρα πρόληψης και καταστολής, με πιθανολογούμενο πανάκριβο «τίμημα»!
Σε δήλωσή του, ο Επ. Βουλευτής της ΝΔ, καταλήγει:
"Η Κυβέρνηση του μνημονίου, έχει αποδείξει πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο απέτυχε στην διασφάλιση του αισθήματος ευθύνης προς τους πολίτες. Έκλεισε αστυνομικούς σταθμούς, υπηρεσίες κι όλα αυτά στο βωμό της κρίσης που η ίδια δημιούργησε. Τώρα, η περίοδος που ακολουθεί είναι επικίνδυνη, αφού το Πυροσβεστικό Σώμα είναι αδύναμο από προσωπικό και σύγχρονο στόλο, ενώ όσοι καραδοκούν θα εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συστήματος ,κατακαίγοντας τη χώρα. Είναι ανάγκη να αυτοπροστατευθούμε και να διαφυλάξουμε τη φύση μας και τις περιουσίες του τόπου μας." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου