Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

"Τα χρόνια κυλούν... μα έργο δεν βλέπουν"!


Αποδέκτης δεκάδων παραπόνων από απλούς πολίτες, παραθεριστές και αιρετούς των γύρω Τοπικών Κοινοτήτων, έγινε ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος  επισκέφθηκε τον Οικισμό Λόπεσι της Κουνινάς Αιγίου για να συνεορτάσει με πολλούς πιστούς το Εκκλησάκι του Αγίου Νικοδήμου. Αφορμή η στασιμότητα που παρατηρείται εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον στην ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου Κουνινάς- Λόπεσι - Ρακίτας - Λεοντίου και Λαπαναγών.
Εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μετέφεραν στον Πολιτευτή, την φυσιολογική απορία τους, "πώς είναι δυνατόν για έναν δρόμο 30 χιλιομέτρων , δήμοι και πρώην νομαρχία να μην έχουν μπορέσει εδώ και τόσα χρόνια να εκτελέσουν ένα έργο χρήσιμο ολοχρονίς, πολύ δε περισσότερο όταν τόσο η απαιτούμενη μελέτη της ΤΥΔΚ, όσο και το κονδύλι υλοποίησης του έργου είναι εξασφαλισμένα και δίχως εκκρεμότητες".
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αφού σημείωσε πως το έργο πλέον επαφίεται  στην αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - για την οποία  είπε χαρακτηριστικά - πως "έχει χάσει τ' αβγά και τα καλάθια", υπογράμμισε ότι το έργο -μικρό μεν - έχει όμως διαδημοτική διάσταση με μπροστάρη τον Δήμο Αιγιάλειας και συνεργούς τους Δήμους Ερύμανθου και Καλαβρύτων. "Αυτό και μόνο στην φάση που σήμερα βρίσκονται οι "Καλλικρατικοί" δήμοι είναι ένα ακόμα αγκάθι, όταν η δυσλειτουργία τους δεν επιτρέπει κινήσεις σύντομες, ευέλικτες και παραγωγικές".
Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι πολιτικά πρόσωπα της περιοχής λειτούργησαν υπόγεια για να δοθεί προτεραιότητα σε άλλους δρόμους, "εξυπηρετώντας ακόμα και τα ίδια τους τα σπίτια", κάτι που φαίνεται πως όλοι γνώριζαν από τα λεγόμενά τους, αφού προκύπτει  κι από το γεγονός,  ότι τα τμήματα Χαλανδρίτσα- Βετέϊκα και Γολέμι- Λεόντιο, Βετέϊκα - Ρακίτα, προηγήθηκαν  "ως εκ θαύματος"! Συμπλήρωσε όμως ότι σε ολόκληρη την περιοχή η ασφαλτόστρωση και διάνοιξη των δρόμων ήταν και παραμένουν αναγκαίες, και σε αντίθεση με την πρώην Επαρχία Καλαβρύτων και την Δυτική Αχαΐα, ίσως είναι από τους λίγους δρόμους που δεν είναι εύκολα προσπελάσιμος χειμώνα - καλοκαίρι.
Ο επ. βουλευτής δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει εφεξής πολύ στενά την εξέλιξη του έργου, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:
" Η κατασκευή του δρόμου αυτού θα δώσει ζωή στις φυσικού κάλλους περιοχές αλλά και στην τοπική αγορά του Αιγίου, όταν η χιλιομετρική απόσταση προς Πάτρα είναι ασύμφορη έναντι αυτής προς την καρδιά της Αιγιάλειας. Και δεν είναι μόνο ή αγορά, αλλά οι  θάλασσες, το Νοσοκομείο, τα Σχολεία,  οι Τράπεζες και τόσα άλλα. Στο κάτω- κάτω με τόσες θυσίες και χαράτσια ο 'Έλληνας φορολογούμενος στο 2011 δεν μπορεί να μην έχει το πολύ απλό. Λίγη άσφαλτο!". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου