Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

"Κυβερνητική κατάντια στο Κ.Υ Κλειτορίας... χωρίς φάρμακα, γάζες, χαρτί και βενζίνη"!


Λίγες ημέρες μετά την δημόσια κριτική κατά της κυβέρνησης για την πλήρη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας  της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επανέρχεται με παρέμβασή του στην κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης στην ορεινή αυτή περιοχή του νομού, αυτή τη φορά καταδεικνύοντας περίτρανα "το σχέδιο εγκατάλειψης  της περιφέρειας, με σκοπό όχι μόνο την διοικητική συρρίκνωση, αλλά την απαξίωση των μικρών μονάδων υγείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους χιλιάδες  μόνιμους κατοίκους αλλά και παραθεριστές της περιοχής", όπως δεικτικά τονίζει.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, "ξεγυμνώνει" κυριολεκτικά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αφού και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, η κατάσταση θυμίζει "τριτοκοσμική χώρα", με "εγκληματικές ελλείψεις, που γεννούν μείζον θέμα" , οδηγώντας δε τους ασθενείς να τρέχουν μεταξύ Τρίπολης και Πάτρας για τα απολύτως απαραίτητα της νοσηλείας τους. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καταγγέλλει ότι "παρά τις οχλήσεις και πιέσεις της διεύθυνσης προς την 6η Υ.ΠΕ, το Κ.Υ Κλειτορίας συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε υλικά πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, γάζες, αντιδραστήρια για αιματολογικές εξετάσεις, μάσκες, γάντια, μπαταρίες ιατρικών εργαλείων, υλικά σακχάρεως, χαρτί υγείας και τόσα άλλα, ενώ ακόμα και το ασθενοφόρο που διαθέτει δεν έχει πάντοτε ούτε καν τα απαραίτητα καύσιμα για τις μετακινήσεις του". 
Επιπλέον, ο επ. βουλευτής της ΝΔ, αναφέρεται σε σοβαρά κενά προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, ενώ η πληρωμή εφημεριών αποτελεί μέγα ζητούμενο.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην χρησιμότητα του Κ.Υ Κλειτορίας, αφού εξυπηρετεί δεκάδες χωριά και οικισμούς του πρώην Δήμου Κλειτορίας, τη  θερινή δε περίοδο η περιοχή είναι γεμάτη από ετεροδημότες, που πραγματικά ανησυχούν για το παραμικρό που μπορεί να πάθουν και για το οποίο θα αναγκαστούν να μεταβούν σε γειτονική υγειονομική μονάδα της Βόρειας και Κεντρικής Πελοποννήσου.
Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων, σημειώνει:
"Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Υπουργού κ. Λοβέρδου φαντάζουν μεν ελπιδοφόρες αλλά κουκουλώνουν την πραγματική εικόνα των νοσηλευτικών μονάδων στις ορεινές περιοχές, που όμως κι εκεί οι πολίτες έχουν τις ίδιες ανάγκες και απαιτείται η ανάλογη στήριξη και πολιτική φροντίδας. Η περίπτωση του πολύ καλά οργανωμένου και ποικίλως προβεβλημένου - λόγω της δράσης του - Κ.Υ Κλειτορίας, δεν είναι παρά ένα χειροπιαστό δείγμα κυβερνητικής κατάντιας που δεν έχει όρια. Απαξιώνουν τα Κέντρα Υγείας για να τα κλείσουν και θέτουν ανθρώπινες ζωές καθημερινά σε κίνδυνο".    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου