Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

"Οι Γερμανοί ξανάρχονται... με λουκέτα σε ΟΤΕShop της Αχαΐας"!


Για "κατρακύλα της Αχαΐας, που δεν θα σταματήσει όσο η κυβέρνηση εφαρμόζει σπασμωδικά και δίχως ασφαλιστικές δικλίδες , πολιτικές αποκρατικοποιήσεων και δήθεν νοικοκυρέματος του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα" κάνει λόγο - σε νέα του παρέμβαση - ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επαναφέροντας στο προσκήνιο το μείζον θέμα της συρρίκνωσης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών, κυρίως σε περιοχές ημιαστικές αλλά παράλληλα αναπτυσσόμενες και τουριστικά ανθηρές, κοντά στις δύο μεγάλες πόλεις του νομού, την Πάτρα και το Αίγιο.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, επικαλείται αξιόπιστες πληροφορίες μέσα από τους κόλπους του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας αλλά και τοπικά διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, σύμφωνα με τις οποίες, χρειάστηκαν λίγες μόνο ημέρες από την βιαστική κίνηση "Παπακωνσταντίνου" να πωλήσει το 40% στους Γερμανούς, ώστε να σχεδιάζεται αυτές τις ημέρες το κλείσιμο καταστημάτων "ΟΤΕShop" σε δεκάδες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και αρκετές του Νομού Αχαΐας. 
Ο Αχαιός Πολιτευτής, μιλά για άμεσο "λουκέτο" των καταστημάτων σε Ακράτα και Ρίο ως τουριστικές περιοχές που γειτνιάζουν με πολυπληθείς  πόλεις (Αίγιο και Πάτρα αντίστοιχα), υπηρεσίες που συγκαταλέγονται  στην μακρά λίστα των "210" που καταργούνται και από τις  οποίες  οι "80" θα κλείσουν πολύ σύντομα. Επιπλέον, σοβαρός είναι ο κίνδυνος κατάργησης και άλλων δύο υπηρεσιών του ΟΤΕ στο νομό, της Κάτω Αχαΐας - που ακόμα εξετάζεται - και των Καλαβρύτων ως "Σημείου Εξυπηρέτησης Πελατών"   μαζί μ' άλλα "60" σε όλη την Ελλάδα. 
"Σίγουρα δεν μπορεί να είναι ευχάριστο, τόσες περιοχές να χάνουν υπηρεσίες, να υποβαθμίζονται και να αλλοιώνεται η εικόνα τους.. Μετατρέπονται  σταδιακά κωμοπόλεις σε χωριά ερημωμένα που οι κάτοικοί τους για να πληρώσουν και να πληρωθούν αναγκάζονται να πάνε στην πόλη! Πάνε δηλαδή τη χώρα δεκαετίες πίσω. Την ίδια ώρα οι περιοχές αυτές έχουν ήδη απολέσει δημόσιες υπηρεσίες (ΙΚΑ, Σχολεία, Νοσοκομεία κ.ά) και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα φτάσει η λίστα των λουκέτων", σημειώνει ο Δ. Τριανταφυλλόπουλος, διαπιστώνοντας και "παθητική στάση" εκ μέρους τοπικών φορέων, που στο όνομα ενός "μνημονίου ελέω κρίσης σιωπούν περίεργα, με την μονόχνοτη  φράση... ότι και να κάνουμε δεν καταφέρνουμε τίποτα".     
Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει και για την τύχη των υπαλλήλων των καταστημάτων του ΟΤΕ - που υπολογίζονται πανελλαδικά περί τους 400 - αφού το στοιχείο των μετατάξεων φαντάζει μετέωρο σήμερα, από τη στιγμή που κι αυτές υπαγόμενες στην οδηγία "Ραγκούση για 1 προς 10"  δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως συνέβη στον ΟΣΕ.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε δήλωσή του, για το θέμα, δηλώνει χαρακτηριστικά:
"Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Τα πάντα λεηλατούνται βάναυσα  και απροκάλυπτα. Τώρα είναι η ώρα του ΟΤΕ. Οι Γερμανοί στους  οποίους ξεπουλιούνται τα πάντα, ξανάρχονται σαν κατακτητές και κλείνουν ότι τους κοστίζει, καλυπτόμενοι από άλλες  λειτουργούσες  υπηρεσίες, όπως τα ΕΛΤΑ και οι Τράπεζες για την εξυπηρέτηση των πελατών που πληρώνουν αδρά κινητή και σταθερή τηλεφωνία. Δεν ξέρουν και δεν υπολογίζουν, τοπικές κοινωνίες και ανθρώπους. Η άλλοτε προβαλλόμενη από το ΠΑΣΟΚ  ενίσχυση της υπαίθρου και αποκέντρωση δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο των σοσιαλιστών και δυστυχώς...  οτιδήποτε  αυτήν την εποχή  κλείνει βάσει νόμων και συμβάσεων - δύσκολα θα ξανανοίξει. Αυτή είναι η πραγματικότητα μια χώρας που ζει μέσα στο κυβερνητικό λάθος... και το οποίο θα πληρώσει ακριβά ο λαός κι ο τόπος"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου