Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

"Παιδική χαρά που παίζουν με αυτοκινητάκια"... οι κυβερνώντες για την απελευθέρωση των Ταξί!


Με την φράση "η Κυβέρνηση Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία για να μην αφήσει απείραχτο ούτε ένα νοικοκυριό", ο Α Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρεμβαίνει στο επίκαιρο θέμα της σχεδιαζόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος των "Ταξί", έπειτα και από την ξεκάθαρη διγλωσσία των ιθυνόντων του Υπουργείου, αλλά και την σαφή  στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που τάσσεται ευθέως υπέρ των αυτοκινητιστών και της παραμονής  τους στο υπάρχον θεσμικό καθεστώς.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, είχε τις τελευταίες ημέρες επαφές με τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ιδιοκτητών Ταξί σε Πάτρα και Αίγιο, για να ενημερωθεί επί των πρόσφατων εξελίξεων, διαπιστώνοντας άμεσα ότι το πρόβλημα δεν είναι κλαδικό ούτε συντεχνιακό, αλλά εμπεριέχει πολλαπλά στοιχεία τόσο πολιτικά όσο και άκρως κοινωνικά, αφού από τη μία, είναι γνωστό ότι "στις πλάτες του κλάδου πολλές κυβερνήσεις έπαιξαν ένα δικό τους μικροκομματικό παιχνίδι, με άδειες και αγοραπωλησίες,  μη λογαριάζοντας τα πληθυσμιακά κριτήρια κάθε περιοχής ",  ενώ σήμερα - όπως υπογραμμίζει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος - "η ανεργία και οι αναδουλειές, έχουν καταστήσει μοναδική πηγή εσόδων δύο και τριών οικογενειών ένα και μόνο ένα Ταξί, κάτι που αν ισχύσει η προβλεπόμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος θα σημάνει τον αφανισμό όλων αυτών των νοικοκυριών σε μία περίοδο που είναι αδύνατη η αλλαγή αντικειμένου απασχόλησης και οικονομικών ανοιγμάτων"!           
Ενδεικτικά  είναι τα στοιχεία που προβάλει στην παρέμβασή του ο Επ. Βουλευτής της ΝΔ, αφού  - όπως λέει - ενώ το Ευρωπαϊκό στάνταρ  προβλέπει (1) μία άδεια Ταξί  ανά (1000) χίλια άτομα πληθυσμού, στην Αχαία οι δείκτες "μιλούν από μόνοι τους", με 670 Ταξί στον νέο Δήμο Πατρέων (Πάτρα - Βραχνέϊκα - Μεσσάτιδα- Ρίο)  αν και ο πληθυσμός ανέρχεται σε 230.000 περίπου κατοίκους, στον δε νέο Δήμο Αιγιάλειας ( Αίγιο - Ερινεός- Συμπολιτεία- Ακράτα- Διακοπτό - Αιγείρα) οι άδειες Ταξί είναι 130 σε έναν πληθυσμό 60.000 περίπου κατοίκων. 
"Είναι   οφθαλμοφανές, πως όταν στην Γαλλία ,για παράδειγμα, αντιστοιχεί μία άδεια ανά 800 άτομα, στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας, οι άδειες ανέρχονται στις (2) δύο ανά χίλια άτομα", σημειώνει ο Αχαιός Πολιτευτής, καταλήγοντας στο συμπέρασμα, "πως η ήδη διαμορφωμένη κατάσταση δεν επιτρέπει όχι την απελευθέρωση αλλά ούτε καν την σκέψη για κάτι τέτοιο, αφού στις ήδη 800 και πλέον άδειες, με δείκτη ανεργίας  κοντά στο 20%, όλοι θα σπεύσουν να βγάλουν μια άδεια, επικρατώντας το χάος και η οικονομική καταστροφή για όλους, παλιούς και νέους".
Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, καταλήγει:
"Η Κυβέρνηση του χάους... σκορπά το μικρόβιο της διάλυσης παντού! Τώρα θέλησε να μιμηθεί τους ξένους αλλά πιάστηκε αδιάβαστη αφού η "απελευθέρωση" των Ταξί στην πραγματικότητα,  έχει γίνει διπλάσια και τριπλάσια στη χώρα μας με τον τρόπο που δίνονταν  οι άδειες! Οι αριθμοί το αποδεικνύουν από μόνοι τους. Τι θα καταφέρει λοιπόν τώρα αν υλοποιήσει τα σχέδιά της; Αντί να βγάζουν με το ζόρι μεροκάματο οι 800 ταξιτζήδες στην Αχαΐα , αυτοί θα πεινάσουν και μαζί τους όσοι άλλοι προστεθούν πιστεύοντας σ' ένα επαγγελματικό διέξοδο. Η κυβέρνηση με τις στραβοτιμονιές της... θα φάει τα μούτρα της! Θυμίσουν "παιδική χαρά που παίζουν με τα αυτοκινητάκια τους" και προκαλούν κοινωνικά "ατυχήματα"! Ευτυχώς που οι πολιτικές εξελίξεις θα την προλάβουν και η ΝΔ ως η επόμενη κυβέρνηση θα πάρει πίσω αυτά τα επιπόλαια και ανόητα σχέδια του ΠΑΣΟΚ"!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου