Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

"Ανεξέλεγκτη η κατάσταση... ελλείψει ελεγκτών ιατρών "!


Σ' ένα μείζον θέμα, διαφόρων τοπικών κοινωνιών της Αχαΐας, που "φεύγει κι έρχεται" ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρώντας χιλιάδες ασθενείς ασφαλισμένους Ταμείων,  παρεμβαίνει με δηλώσεις του - πέραν των προσωπικών επαφών  που είχε υπηρεσιακά για την προσωρινή επίλυσή του - ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, καταγράφοντας εκατοντάδες παράπονα πολιτών στις περιοχές Αιγίου, Ακράτας και Κάτω Αχαΐας, οι οποίες "ξέμειναν" από Ελεγκτές Ιατρούς και μέρες τώρα καταβάλλεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το ισχύον σύστημα για την τελική παροχή συνταγογραφημένων φαρμάκων ή και εξετάσεων. 
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, περιγράφει μια κατάσταση άνευ προηγουμένου μέσα στο καλοκαίρι, που ούτε λίγο -ούτε πολύ, "η πολιτεία ανήμπορη να αντεπεξέλθει στα όργανα ελέγχου που σημειωτέον η ίδια  επιβάλλει, λέει σε ηλικιωμένους ως επί το πλείστον ανθρώπους, από Αίγιο να πάνε Πάτρα αν θέλουν να εξυπηρετηθούν, από Αιγείρα και Ακράτα στο Δερβένι ή στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και από Αχαγιά στην Βάρδα Ηλείας. Κανείς δηλαδή δεν προέβλεψε να μην μείνουν κενά ελεγκτών ιατρών και το πλέον απίθανο είναι ότι στο αδιέξοδό τους, ορίζονται στην θέση τους γιατροί ειδικοτήτων που δεν συνάδουν με την πλειοψηφία των περιστατικών. Έτσι εντέλλεται - για παράδειγμα - οφθαλμίατρος να ελέγξει ορθοπεδικές ή καρδιολογικές εξετάσεις ή δοσολογία φαρμάκων"!
Όμως ακόμα κι εκεί όπου τοποθετούνται ελεγκτές ιατροί, αυτοί ασκούν τη υπηρεσία τους ανά δύο ή τρεις, με ουρές ασφαλισμένων επί ώρες και απίστευτη ταλαιπωρία, δίχως κανείς να μπορεί επίσημα να πει, το πότε το θέμα θα διευθετηθεί οριστικά οπότε να πει μια τάξη και να εκλείψουν διαμαρτυρίες, μικροεπεισόδια και δυσλειτουργικότητα σε έναν τομέα νευραλγικό όπως αυτός της υγείας.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, να σημειωθεί, πως σε επικοινωνία που είχε με τους αρμοδίους, έλαβε την ρητή δέσμευση για μερική αποκατάσταση του προβλήματος εντός ολίγων ημερών, κάτι που ήδη υλοποιήθηκε στο Αίγιο και σε δήλωση του, επισημαίνει:
" Σε μια χρονική περίοδο, με περικοπές συντάξεων, μισθών, φοροεπιδρομή και γενικότερη οικονομική στενότητα, το Κράτος επιβαρύνει όλο και πιο πολύ τον πολίτη,  με έξοδα και ταλαιπωρία.   Οι πολυπροβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις... ποτέ δεν έγιναν και βέβαια ουδέποτε έδωσαν λύσεις παρά μονάχα πρόχειρες. Είναι πασιφανές, πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον μπούσουλά της και καρκινοβατεί... ως ο μεγάλος ασθενής αυτής της χώρας"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου