Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

"Εδώ κατάργησαν το υπουργείο... και τους φταίνε οι Ταξιτζήδες για τον τουρισμό"!


Με αφορμή τις εντεινόμενες μαζικές κινητοποιήσεις των Ιδιοκτητών Ταξί από Πάτρα και Αίγιο, σε Λιμάνια, Πορθμείο, Διόδια Ρίου  κ.ά. και τις διαμαρτυρίες εκ μέρους της Κυβέρνησης και ορισμένων φορέων, για "βλάβη στον τουρισμό", ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προχώρησε σε δεύτερη δήλωση στήριξης του απεργού κλάδου, τονίζοντας ειδικότερα:
 "Η Κυβέρνηση Παπανδρέου, με την εκλογή της τον Οκτώβριο του 2009 κι ενώ είχε παραλάβει μία στρωμένη και νομοθετικά σύγχρονα ανανεωμένη τουριστική δομή, οργάνωση και προβολή της χώρας - εντός κι εκτός συνόρων - δυστυχώς  είχε ως πρώτο της μέλημα, την κατάργηση του αυτόνομου Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, προκαλώντας στην ουσία την ανακοπή του εθνικά ωφέλιμου έργου του από το 2004 και μετά, την  αποδιοργάνωση του "Ε.Ο.Τ" αλλά και την διάλυση των "Γραφείων Εξωτερικού", με πολλά αρνητικά επακόλουθα. Υποτίμησε δηλαδή τον τουρισμό ως πρώτιστη βιομηχανία της χώρας και επέφερε αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εικόνα της Ελλάδας διεθνώς. 
Επιπλέον η πολιτική των αδιέξοδων μνημονίων αλλά των αστυνομικών έως και "παρακρατικών" δράσεων σε πορείες απλών πολιτών, βύθισαν τη χώρα τουριστικά, αφού με ευθύνη της κυβέρνησης , για αρκετές ημέρες,  η Ελλάδα θύμισε Αίγυπτο  και Συρία.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Κυβέρνηση,  αντί να αντιληφθεί τον εκτροχιασμό της χώρας, "ζητάει τώρα και τα ρέστα", κατηγορώντας  τους Ιδιοκτήτες Ταξί , ότι "βλάπτουν τον τουρισμό και αμαυρώνουν την εικόνα στο εξωτερικό".
"Αυτό τους μάρανε" που λέει κι ο απλός κοσμάκης! Δεν κατάλαβαν ακόμα,  ότι ουδείς Έλληνας επαγγελματίας και φορολογούμενος επιθυμεί να βλάπτει την πατρίδα του εκτός κι αν βάλλεται βάναυσα το επάγγελμά του, η οικογένειά του , το μέλλον του. Από τα Ταξί ζουν χιλιάδες οικογένειες κι από ένα μόνο πολλές ανά περιοχή, η αντίδρασή τους δε για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους είναι δικαιολογημένη κι ο καθένας από εμάς στη θέση τους έτσι θ' αντιδρούσε για να περισώσει ότι μπορεί, μη λογαριάζοντας πιθανά τίποτε άλλο γύρω του.
Ας μην προσπαθεί λοιπόν η κυβέρνηση να στρέψει τους τουριστικούς ή συγκοινωνιακούς  φορείς εναντίον των Ιδιοκτητών, ούτε και να επιχειρεί να ενοχοποιήσει  τους απεργούς διαδηλωτές για βλάβη στον θερινό τουρισμό ...αλλά ας κοιταχθεί στον καθρέπτη να δει την κοινωνία που έφτιαξε σε ενάμιση μόλις χρόνο και τότε σίγουρα θα βρει τον ένα και μοναδικό ένοχο! Τον κακό της εαυτό"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου