Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

" Η παράδοση μοχλός ανάπτυξης του Τουρισμού στην Αχαΐα"!


Την πολλαπλή χρησιμότητα των διοργανώσεων διατήρησης, στήριξης και διάδοσης της παράδοσης του Νομού Αχαΐας - εντός κι εκτός Ελλάδας- με εμφανή οφέλη για τον Τουρισμό της περιοχής, υποστήριξε ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με την παρουσία του σε διάφορες εκδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου "Ίωνες" στα Νικολέϊκα Αιγιάλειας, αλλά και της Πανελλήνιας Συνάντησης Χορευτικών Συγκροτημάτων Λαϊκής Παράδοσης στο Σούλι της Πάτρας.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, είχε τη  ευκαιρία ν ' ανταλλάξει απόψεις με τους διοργανωτές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα θετικά των περιοχών τους από τις ετήσιες εκδηλώσεις, αφού τις κάνουν ευρέως γνωστές σε Ελλάδα κι εξωτερικό, ενώ πολλές αντιπροσωπείες - εγχώριες και ξένες - βρίσκουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Αχαία, να δουν, να γνωρίσουν και να ενισχύσουν  τις τοπικές αγορές, σε μια περίοδο που ο τουρισμός "κρατάει" ακόμα και ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εθνική οικονομία.
Στα Νικολέϊκα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ήταν μάλιστα αυτός  που κλήθηκε να βραβεύσει και να επιδώσει αναμνηστικά δώρα στην αντιπροσωπεία της Κίνας - που συμμετείχε στο Φόρουμ - κάνοντας λόγο για "συμφιλίωση λαών και παραδόσεων, που εναρμονίζονται επί σκηνής και μηδενίσουν φυλές, χρώματα  και Ηπείρους". Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στα σημαντικά εμπορικά ανοίγματα της Ελλάδας στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, ενώ υπογράμμισε και την επιχειρηματική δράση Κινέζων επιχειρηματιών στην χώρα μας, με έμφαση στο θαλάσσιο εμπόριο και επίκεντρο τον Πειραιά.
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επικρότησε με την παρουσία του παρόμοιες - αν και μικρότερου βεληνεκούς - εκδηλώσεις παράδοσης,  στο Αίγιο και τη Θέα Πατρών, ενώ σε χαιρετισμούς που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, τόνισε:
" Πέραν της διάσωσης των στοιχείων εκείνων που πηγάζουν από τις ρίζες μας, ως λαός, η παράδοση - που εκφράζεται μοναδικά μέσω των χορών - αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ δυνατό "όπλο" της Αχαΐας για προσέλκυση επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε μια χώρα φιλόξενη, με ιστορία, παράδοση και ομορφιές. Όμως - για άλλη μια φορά - σύλλογοι και φορείς, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, επιχειρούν και καταφέρνουν να συντηρούν την ανταλλαγή αντιπροσωπειών και να γίνονται συχνά οι καλύτεροι  πρεσβευτές της πατρίδας μας, παντού, με παρουσίαση των θετικών σημείων της Ελλάδας κι όχι των πολύ αρνητικών που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν να προβάλλουν τελευταία. Η επίσημη Πολιτεία σε όλα αυτά είναι ελάχιστα παρούσα και δυστυχώς δεν επενδύει σ' ένα ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις, μεράκι και αποδεδειγμένα πολύτιμη  προσφορά, αντιθέτως χιλιάδες ευρώ δαπανώνται για "ψεύτικη" κουλτούρα και "τέχνη" άνευ ουσίας και σημασίας"!                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου