Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Διήμερη περιοδεία στην "επαρχία" Καλαβρύτων!


Το καθημερινό πρόγραμμα περιοδειών του και μέσα στον Αύγουστο, συνέχισε ο Πολιτευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που επισκέφθηκε επί διήμερων τους πρώην Δήμους Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας, ανταλλάσσοντας απόψεις με κατοίκους, ετεροδημότες και φορείς των περιοχών, ενώ παρέστη και σε μία σειρά εκδηλώσεων της περιόδου, που είχαν ως σκοπό την διατήρηση της παράδοσης και τη στήριξη των ορεινών χωριών της Αχαΐας, εν μέσω εθνικής κρίσης, αξιών και ιδανικών.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αρχικά επισκέφθηκε την Δάφνη Καλαβρύτων, όπου παρακολούθησε το 10ο Καλαβρυτινό Αντάμωμα, ενώ συζήτησε με πολλούς κατοίκους για τα τρέχοντα οικονομικά μέτρα και την τύχη υπηρεσιών της περιοχής - μετά και την κατάργηση του δήμου τους - καθώς και με τον πρώην Δήμαρχο Παίων Κώστα Ασημακόπουλο (νυν Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων) ο οποίος του μετέφερε τον αγώνα που καταβάλλεται για να μην  χάσει η περιοχή τα χαρακτηριστικά της, ενώ εκφράστηκε η άποψη για τα "πρώτα αρνητικά σημάδια του "Καλλικράτη" , εξαιτίας και της μεγάλης έκτασης του νεοσύστατου Δήμου Καλαβρύτων".
Εν  συνεχεία ο επιλαχών βουλευτής επισκέφθηκε διαδοχικά το Πεύκο και τα Τριπόταμα, όπου είχε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αροανίας  Παναγιώτη Καυγά καθώς και τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Φιλιππόπουλο, από τους οποίους  και άκουσε προβληματισμούς για τον χειρισμό των δημοτικών εκλογών από τη  ΝΔ, αλλά και παρατηρήσεις για την πορεία του κόμματος, με έμφαση  "την πιο έντονη στήριξη της μεσαίας τάξης και την οργάνωση των δομών της παράταξης ώστε να μην εμφανίζονται μετεκλογικά "αλεξιπτωτιστές". Τέλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της εκεί Τοπικής Οργάνωσης  της ΝΔ Χρήστο Θανόπουλο, με τον οποίο και συζήτησαν εσωκομματικά ζητήματα, δισεπίλυτα αλλά επικίνδυνα για την πορεία της ΝΔ προς τις πρόωρες εκλογές.
Το παρόν έδωσε ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και στο χωριό Παγκράτι με διπλή παρουσία σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου για τα μικρά παιδιά, την οποία και χαρακτήρισε αξιόλογη και ξεχωριστή, αλλά και σε εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής στην οποία  ο Πολιτευτής συνδιασκέδασε με παρέα νεολαίων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Κλειτορίας Θανάση Γιαννακόπουλο και τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Μαντά.
Εν συνεχεία ο Αχαιός Πολιτικός επισκέφθηκε το Λευκάσιο και το χωριό Φίλια, όπου παρέστη μαζί με πολύ κόσμο στα θυρανοίξια του ξωκκλησιού της Αγίας Βαρβάρας από τον Μητροπολίη Βρεσθένης κ.κ Θεόκλητο, για να καταλήξει στην Κλειτορία με τους πρώην Αντιδημάρχους Βασίλη Καρρά και Σωτήρη  Δουκλιά και στην μουσικοχορευτική εκδήλωση  του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας στην οποία τιμήθηκε και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ Αμβρόσιος, με τον οποίο και πάλι είχε την ευκαιρία να σχολιάσουν επίκαιρα κοινωνικά θέματα, ενώ συνεχάρην τον Πρόεδρο του συλλόγου Θανάση Φραντζή για τον τιτάνιο αγώνα του να κρατήσει ολοζώντανη την παράδοση στον τόπο. Στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε τη δυνατότητα να συζητήσει και με τον Πρόεδρο της Κλειτορίας  Βασίλη Βελώνα το θέμα του παγώματος της ανέγερσης Εργατικών Κατοικιών , το οποίο και ανέδειξε προ ημερών ο ίδιος στα Μ.Μ.Ε.
Σε δήλωσή του ο Δ. Τριανταφυλλόπουλος - μετά το τέλος της διήμερης περιοδείας του- αναφέρει.
"Ο κόσμος της ορεινής Αχαΐας, δίνει έναν δικό του αγώνα για να κρατηθεί όρθιος. Στη γη του, στις επιχειρήσεις του, το κράτος είναι ισοπεδωτικό. Είναι ανάγκη να στηριχθεί ο τοπικός πληθυσμός που και λίγα εισοδήματα έχει και μηδενικές ευκαιρίες. Κλειδί αυτών, η αποκατάσταση του μεγάλου λάθους της διοικητικής μεταρρύθμισης, με την σύσταση αυτόνομου ισχυρού δήμου που θα συναποτελούν η Αροανία, η Δάφνη και η Κλειτορία, με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου