Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

"Παρά τη μιζέρια... κάποιοι θεσμοί κρατιούνται ζωντανοί"!


 "Σε μία χρονική περίοδο ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη  για τα πολιτικά πρόσωπα και τις δημόσιες εμφανίσεις τους - εν μέσω αποτρεπτικών καταστάσεων για "παρουσίες και χαιρετισμούς" -  ως Πολιτευτής προτάσσω την αναγκαιότητα στήριξης του κόσμου που καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα, αλλά και των φορέων που με πενιχρά μέσα επιχειρούν να κρατηθούν ζωντανοί και να προσφέρουν οτιδήποτε καλύτερο μπορούν στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται και τολμώ να δώσω το παρόν στις  μεγάλες εκδηλώσεις, αρνούμενος πεισματικά την απομόνωση  από τον απλό πολίτη, τα ήθη και τα έθιμά του, αφού τότε είναι που θα επέλθει η καταρράκωση αξιών, αλλά και η πλήρης υποβάθμιση του πολιτικού, που μακριά από το λαό καθίσταται ένα τίποτα"!
Με αυτήν τη φράση, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας  της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, χαιρέτισε τις εκδηλώσεις ανάδειξης τοπικών προϊόντων και κεφιού σε διάφορα μέρη του νομού, τιμώντας ανάλογα τους διοργανωτές αλλά και τους εκατοντάδες κατοίκους, που δίνουν μια μεγάλη μάχη να κρατηθούν ζωντανοί παρά τη μιζέρια, μα πάνω απ' όλα να διατηρήσουν θετική ψυχολογία σε μία χώρα που διαρκώς παραδίδεται και φθίνει.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος παρέστη στη Γιορτή Κρασιού των Αμπελοκήπων της Αιγείρας στην Αιγιάλεια, όπου επέδειξε σοβαρό ενδιαφέρον για τη δράση του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού και τα προϊόντα παραγωγής του συγχαίροντας τα μέλη του, αλλά και τη διοίκηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Βερσοβά" για την άψογη διοργάνωση της 27ης Γιορτής Οίνου, που αν μη τι άλλο, προβάλλει το τοπικό κρασί αλλά και την περιοχή ολόκληρη σε επισκέπτες και καταναλωτές.
Επιπλέον ο Αχαιός πολιτικός έδωσε το παρόν στη Γιορτή Καλαμποκιού της Δαφνούλας Ερυμάνθου, διαβλέποντας μεγάλη εμβέλεια του θεσμού μέσα σε μία τριετία, αλλά και θετική  ανταπόκριση από πολλά σημεία της περιοχής των πρώην Δήμων Φαρρών και Τριταίας, κάτι που σημείωσε - με την προτροπή στήριξης και προώθησης - προς τον Δήμαρχο κ. Θάνο Καρπή.
"Σημαντική για το χωριό" χαρακτήρισε ο  Πολιτευτής και τη Γιορτή Πίτας στο Μάνεσι Καλαβρύτων, που στήθηκε από νοικοκυρές του τόπου με μεράκι και κέφι, συγχαίροντας και τους υπευθύνους του τοπικού Χορευτικού Τμήματος, που κάνει πλέον σοβαρή προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης.
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που παρέστη και σε ανάλογες εκδηλώσεις σε Χαλανδρίτσα, Κάλανο, Λάππα. Άλσος, Μοναστήρι, κ.ά, σε σύντομο μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες, ανέφερε: "Λένε πολλοί ότι η Ελλάδα χάνεται. Μπορεί οι πολιτικές που διαχρονικά ακολουθήθηκαν να έχουν φέρει την πατρίδα μας πολύ χαμηλά σε σχέση με την ιστορία και την παράδοσή της, ωστόσο τώρα απαιτείται η μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντέξει πολιτισμικά. Αυτό επιχειρείται πολύ σοβαρά στην Αχαΐα και μάλιστα σε απομακρυσμένες περιοχές, με λιγοστά εφόδια, αλλά με σθένος και διάθεση. Μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί η μιζέρια και η κατρακύλα που τελειωμό δεν έχει. Δικό μας χρέος - όσων ασχολούμαστε με τα κοινά - είναι να προσπαθούμε μαζί και να μην φοβούμαστε να βγούμε στον κόσμο. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι καλύτερα να μην ασχολούμαστε  με την πολιτική, αποξενωμένοι από την κοινωνία που μας γέννησε και μας ανέθρεψε".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου