Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Ναι" στη νομιμοποίηση και... "όχι" στην γκετοποίηση των θαλάσσιων καταφυγίων!


Δημόσια παρέμβαση με σαφές και συνεπές περιεχόμενο έκανε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή τις συζητήσεις και συσκέψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις  μέρες, στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού και την Τοπική Κοινότητα Καλαμιά Ακράτας, σχετικά με την προσεχή νομιμοποίηση των εκεί θαλάσσιων καταφυγίων αλιευτικών ή τουριστικών σκαφών, διαδικασία που θα "τρέξει" το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου (Λιμενική Επιτροπή), της οποίας αιρετό μέλος είναι ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια - Νέα Εποχή". Σε δήλωσή του, σημειώνει:

"Στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, όχι τυχαία, περιλαμβανόταν η διατήρηση, νομιμοποίηση και ανάπτυξη, τόσο του Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοπτού όσο και του Καταφυγίου Σκαφών στο Κρυονέρι του τέως Δήμου Ακράτας. Σήμερα, η πολιτεία, παρότι δίνει στους νέους δήμους μια τελευταία ευκαιρία νόμιμης λειτουργίας αυτών των εγκαταστάσεων, κάποιοι, θεωρώντας πως αυτό θα βλάψει ατομικά ή στενά τοπικιστικά συμφέροντα, αντιδρούν μεγαλοφώνως στην  ένταξη των καταφυγίων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας. Δυστυχώς μαθημένοι στην "αυτοεξυπηρέτηση" ή και στην διευκόλυνση ολίγων, δεν απαντούν ευθέως στο εάν επιμένουν στην διαιώνιση της παρανομίας! Εμείς λέμε ξεκάθαρα "ναι" στην νομιμοποίηση των καταφυγίων και στεκόμαστε απέναντι σε λογικές που ωφελούν μία μερίδα κατοίκων ή επισκεπτών κι όχι νομότυπα και αντικειμενικά το σύνολο των ενδιαφερομένων".

Ήδη με πρόταση του κ. Τριανταφυλλόπουλου στην Δημοτική Λιμενική Επιτροπή, γίνεται η προαπαιτούμενη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και στην  "επίμαχη" συνεδρίαση του αρμοδίου οργάνου την Δευτέρα 29 Αυγούστου, ο ίδιος, θα προτείνει:

"Την ένταξη των δύο Καταφυγίων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας, με μελέτες που θα εκπονήσει αυτό και θα αναλάβει πλήρως το κόστος τους και την μετέπειτα λειτουργία αυτών με την υποχρεωτική έκφραση γνώμης τόσο από τους δύο Συλλόγους, όσο και από τις αιρετές Κοινότητες. Οι ντόπιοι επαγγελματίες να μην επιβαρύνονται από κάποιο κόμιστρο, τα δε έσοδα από την χρήση άλλων να πηγαίνουν, το μεγαλύτερο  ποσοστό (80%) στα ταμεία των Συλλόγων και σε πολύ μικρά ποσοστά (10% αντίστοιχα) στις Κοινότητες και το Λιμενικό Ταμείο, με την προϋπόθεση πως γι' αυτό θα βρεθεί νομική και λογιστική φόρμουλα. Έτσι θα επιτευχθεί ομαλά η νομιμοποίηση των Καταφυγίων και η αποφυγή κατεδαφίσεώς τους, η αποτροπή πάσας "γκετοποιημένης" κατάστασης  που επί χρόνια παρατηρείται και καταγγέλλεται, αλλά και η δυνατότητα στους τοπικούς  φορείς να ενισχυθούν  με πόρους για δράσεις και αναγκαία έργα, με την συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου