Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

«Πόσο άλλο πιο κάτω... το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας;»


 Για "υπόγεια παιχνίδια εις βάρος της Δυτικής Αχαΐας στον υγειονομικό χάρτη, λόγω γειτνίασης με την Πάτρα και την Ηλεία" κάνει λόγο ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που ενώνει τη δική του φωνή με αυτές των γιατρών, υπαλλήλων και πολιτών της περιοχής, μπροστά στο υπαρκτό ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί ή ακόμα και να κλείσει το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, επειδή το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να "νοικοκυρέψει τάχα" τα νοσηλευτικά ιδρύματα, πολλές φορές όμως με ελλιπή και λάθος στοιχεία!
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, στην  παρέμβασή του ξεκαθαρίζει εξ αρχής ότι "η Κάτω Αχαΐα  είναι ο τρίτος πληθυσμιακά πόλος του νομού κι ενώ θα έπρεπε, εδώ και χρόνια, να έχει πιο πολλές αυτόνομες υπηρεσίες -όπως Υπολιμεναρχείο και Πυροσβεστική - δυστυχώς τώρα απειλείται με συρρίκνωση των υπαρχόντων και δει στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, αν τελικά υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση της βραδινής βάρδιας ή και λουκέτο ολόκληρης της μονάδας μαζί με τα Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας".
Ο επ. βουλευτής σημειώνει πως μια τέτοια εξέλιξη θα είναι "αδικαιολόγητη", αφού θα αναγκάσει τους πολίτες ολόκληρης της Δυτικής Αχαίας να "τρέχουν" στην Πάτρα ή στα νοσοκομεία Βάρδας, Αμαλιάδας ακόμα και Πύργου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τη ζωή τους, ενώ θεωρεί δεδομένο το πλήγμα που θα δεχθεί και η τοπική αγορά, κάτι που οι έμποροι σύντομα "θα νιώσουν στο πετσί τους"!  
Παραδέχεται ωστόσο ότι "πολλοί κάτοικοι απογοητευμένοι από ελλείψεις υλικού στο Κ.Υ Κ. Αχαΐας ή κακές μεμονωμένες προσωπικές συμπεριφορές προτιμούν το Κ.Υ Βάρδας - κάτι που πρέπει να εκλείψει. Το ίδιο και η χιλιομετρική απόσταση από Λακκόπετρα, Άραξο, Βουπράσιο, Λάππα, Σαγέϊκα που οδηγεί πολλούς στην εύκολη λύση της Ηλείας, γεγονός που αν είναι αδικαιολόγητο, βλάπτει την Αχαΐα και τον Κάμπο ολόκληρο".
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, υπενθυμίζει πως το 2006-2007 επί Υπουργίας  Δημ. Αβραμόπουλου, τόσο ο ίδιος ως Σύμβουλος στο Υπ. Υγείας τότε αλλά και ο τ. Δήμαρχος Δύμης Σάκης Γκοτσούλιας  είχαν φροντίσει για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Κ.Υ Κάτω Αχαΐας αλλά πολλές φορές και για υλικά της μονάδας, επισημαίνοντας ωστόσο "ότι τα τελευταία χρόνια κάποιοι   κράτησαν μειωμένο κατά 20% το προσωπικό, ενώ οι ελλείψεις σε αντιδραστήρια και υλικά είναι σχεδόν μόνιμο φαινόμενο".
Σε δήλωσή του ο Αχαιός Πολιτευτής της ΝΔ, αναφέρει:
"Η αλυσίδα των λουκέτων και της υποβάθμισης μεγαλώνει από την κατοχική κυβέρνηση! Τώρα θα βάλουν τους αγρότες να αφήνουν τον τόπο τους και να τρέχουν στις πόλεις για μερικά φάρμακα και ιατρική περίθαλψη. Η κοινωνία της Αχαγιάς είναι ανάγκη να καταλάβει την κατηφόρα  και την απαξίωση που της ετοιμάζει η κυβέρνηση του μνημονίου. Απαιτείται αντίδραση πολιτών, δήμου, φορέων, εργαζομένων στο Κ.Υ κι όλων των ενεργών αρχών. Η κατρακύλα θα ναι μεγάλη και καλά θα ήταν να μην ξεκινήσει γιατί θα μετατρέψει την περιοχή σε περιθωριακό ημιαστικό κέντρο αδύναμο να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου