Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Οι εκλογές είναι πολύ κοντά... και η επόμενη μέρα μαρτύριο"!


Για "περίοδο κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και συνευθύνης πολιτικών και πολιτών" μίλησε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές του περιοδείες ανά το νομό, κάνοντας πράξη την εντολή του Αρχηγού της παράταξης Αντώνη Σαμαρά για ετοιμότητα και σκληρή δουλειά, ώστε το κόμμα να μπορέσει μέσα στην κοινωνία να πείσει για τις πολιτικές εξόδου από την βαθιά κρίση και την αλλαγή νοοτροπίας, αλλά και την απαιτούμενη ανανέωση προσώπων που το εκπροσωπούν και που αύριο θα κληθούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας, προς την ανάπτυξη και την αναγέννησή της.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, πιστός στην φιλοσοφία του... "όποιος πολιτικός δεν έχει τα κότσια να είναι κοντά στο λαό, καλύτερα να πηγαίνει σπίτι του", υλοποίησε ένα ιδιαιτέρως βαρύ πρόγραμμα επαφής με τον κόσμο, συζητώντας με απλούς πολίτες αλλά και κομματικά στελέχη σε πολλές περιοχές, επιχειρώντας να κάμψει προσωπικές αντιδράσεις, γενικόλογους αφορισμούς και ανούσιες ισοπεδωτικές τάσεις κατά των πολιτικών, παρουσιάζοντας τα όσα πρεσβεύει και για τα οποία αγωνίζεται η σημερινή ΝΔ κι ο ηγέτης της Α. Σαμαράς, θέτοντας όμως προ των ευθυνών τους και τους ίδιους τους πολίτες που φέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευθύνη για τις επιλογές τους σε πρόσωπα και πολιτικές συμπεριφορές.
Το πρόγραμμα  περιοδειών του Α΄ Επιλαχόντος Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ, έκλεισε με επισκέψεις του στις περιοχές: Κάτω Αχαία, Ριόλο, Λακκόπετρα, Καλαμάκι, Καμίνια, Σποδιάνα, Καρούσι, Μικρό Ποντιά, Κάλανο, Κάνδαλο, Δάφνες, Δαφνούλα, Χαλανδρίτσα, Βασιλικό, Λουσικά, Άνω Καστρίτσι, Άγιο Βασίλειο, Ακράτα, Αιγείρα, Αμπελόκηπους, Χρυσάνθιο, Μιχόϊ, Βελιτσές, Κέρτεζη, Λαμπινού, Μάνεσι, Βραχνέϊκα, Τσουκαλέϊκα, Λαμπίρι, Σελιανίτικα, Λόγγο, Άνω Βλασσία, Τροπόταμα, Δάφνη, Πεύκο, Παγκράτι, Κλειτορία και Φίλια.
Σε τοποθετήσεις του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επέμεινε στην "συμμετοχή των πολιτών στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις κόντρα στην απάθεια των καιρών μας", υποστηρίζοντας "πως είναι υπόθεση όλων το ποιος κυβερνά και με ποιους κι όχι κάποιων άλλων, αφού η μη συμμετοχή κι ο μηδενισμός ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, οδηγεί σε καταστάσεις απομόνωσης κι εκτός ελέγχου περιστάσεις, που δεν ωφελούν κανέναν, ούτε βέβαια εκείνους που το μόνο που κάνουν είναι ν' ασκούν εύκολη κριτική δίχως να έχουν συνδιαμορφώσει το σκηνικό της καθημερινότητας". 
Ο Αχαιός Πολιτικός, κρίνοντας και από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, δεν δίστασε να μιλήσει για "παρατεταμένη προεκλογική περίοδο", λέγοντας  μάλιστα πως "όλα δείχνουν ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πολύ κοντά", προσθέτοντας ωστόσο με νόημα: "Εμείς στη ΝΔ δεν θα πρέπει να βλέπουμε τις εκλογές ως ευκαιρία επανόδου στην εξουσία, σκεπτόμενοι μόνο κομματικά, ατομικιστικά και ιδεολογικά. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η επόμενη μέρα - σαφώς με Κυβέρνηση Σαμαρά - θα είναι πολύ δυσάρεστη, με την αγανάκτηση του κόσμου και τα αδιέξοδα να περιμένουν το κατάλληλο φάρμακο! Ερχόμαστε ν' ασκήσουμε υπεύθυνη πολιτική σε μια ασυγκρίτως δύσκολη εποχή, που ο πολιτικός δεν μπορεί να τάζει και να λαϊκίζει, αλλά τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης θα πρέπει να 'ναι χειροπιαστά για το σύνολο της κοινωνίας και οι όποιες πολιτικές ανεκτές στις πλάτες των μισθωτών, συνταξιούχων και επαγγελματιών. Χρωστάμε στη νεολαία και τους ανέργους, στους αγρότες, στα παιδιά μας, πολλά και πρέπει ν' ανταποκριθούμε, ειδάλλως τελειώσαμε γιατί δεν θα μας έχει ανάγκη ο τόπος. Θα ζήσουμε, δηλαδή πολιτικά , ένα μαρτύριο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θωρακισμένοι προγραμματικά και επικοινωνιακά ".
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, τις επόμενες ημέρες, θα εγκαινιάσει το νέο Πολιτικό του Γραφείο στο κέντρο της Πάτρας (μετά από αναγκαστική μετακόμισή του ), ενώ μαζί με τα στελέχη που τον περιστοιχίζουν θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με φορείς, συγκεντρώσεις και ομιλίες, πεπεισμένος ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να μη βρίσκουν ως λύση την αποχή και την εύκολη κριτική.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου