Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

"Καλά Χριστούγεννα"... για τα σχολικά βιβλία ελέω λουκέτων!


Με αφορμή την δεδομένη ανυπαρξία σχολικών βιβλίων - εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς - σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, εξαιτίας "εγκληματικών" λαθών της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, μεταξύ αυτών και η κατάργηση του αρμοδίου Οργανισμού Εκδόσεως, δίχως εναλλακτικό σχέδιο, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ και τέως Ειδικός Σύμβουλος "Δια Βίου Μάθησης" του εν λόγω υπουργείου,  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:       

"Την ώρα που η Υπουργός Παιδείας υπερηφανεύεται για το συναινετικό νομοσχέδιο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ίδια "κόπηκε" από το Δημοτικό κιόλας στις επιδόσεις της, αφού οι ενέργειες της -μνημονικής προέλευσης - λογικής του "κόψε- κόψε", δυστυχώς την καθιστούν "πρωτοπόρα" και στην - για πρώτη φορά στα χρονικά - έναρξη των μαθημάτων χωρίς βιβλία, πλην ορισμένων στην Α' Δημοτικού και την Γ' Λυκείου.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου με την επίδοξη "αρχηγό"  του ΠΑΣΟΚ  κ. Διαμαντοπούλου, άλλα υπόσχονταν κι άλλα κατάντησαν να κάνουν!
Παίζουν με την αγωνία των χιλιάδων μαθητών και τα νεύρα των γονέων τους, αφού υποχρεώνουν σε εγχειρίδια φωτοτυπημένα και δισκέτες με περιεχόμενο διδακτικής ύλης, επειδή αποφάσισαν ν' αλλάξουν θεσμικά και υπηρεσιακά τον Οργανισμό που αναλάμβανε την έγκαιρη εκτύπωση και παράδοση σε όλα τα σχολικά κτίρια.
Αντί Σεπτεμβρίου... τα βιβλία της "δωρεάν" - κατά τ' άλλα παιδείας - πάνε για τέλη του έτους! "Καλά Χριστούγεννα" δηλαδή που λέει κι ο λαός μας!
Διέλυσαν τα πάντα για να νοικοκυρέψουν τάχα τη χώρα. Όχι άλλες παλινωδίες και γκάφες ολκής εις βάρος των παιδιών μας.
Αυτή η κυβέρνηση που έθεσε, με τις πολιτικές της, την Ελλάδα υπό καθεστώς "κατοχής"... σε λίγο θα επαναφέρει και τα "κρυφά σχολειά"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου