Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Άλλα αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο...άλλα κάνει ο Δήμαρχος"!


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"
"Πακέτο" κρίσιμων θεμάτων της Αιγιάλειας, έφερε προς συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (το βράδυ της Παρασκευής), η Δημοτική Παράταξη  "Αιγιάλεια - Νέα Εποχή" , με τον Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, ν' ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο για τους χειρισμούς του, τόσο στο φλέγον ζήτημα της κατασκευής του "Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού", όσο και στην χάραξη της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής "Κιάτου- Πατρών", αλλά και στα αρνητικά επακόλουθα της εργολαβίας στην "Ολυμπία Οδό", στο ύψος της ευρύτερης περιοχής του Αιγίου.
Ειδικότερα:

"X.Y.T.A ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ": " Κάνετε πλάτες στην Περιφέρεια..."
Για την οριστική απόφαση υλοποίησης του έργου, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ζήτησε εξηγήσεις ως προς την υπογραφή της 10ης Αυγούστου, που ουσιαστικά θέτει τα θεμέλια του Χ.Υ.Τ.Α, καλώντας τον Δήμαρχο ν' απαντήσει, για το πως είναι δυνατόν να μην αντιδρά από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει ομόφωνη απόφαση κατά της κατασκευής του οργανωμένου αυτού σκουπιδότοπου, λόγω ακαταλληλότητας του επιλεγμένου χώρου. Στην φράση του Δημάρχου "ότι κάνει, ό,τι αυτός θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον του δήμου", ο Επικεφαλής της "Νέας Εποχής", τόνισε: " Η προσωπική άποψη του Δημάρχου, όσο κι αν είναι πεποίθησή του πως είναι η πλέον συμφέρουσα, δεν μπορεί να καπελώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ουσιαστικά λέτε "όχι" στο έργο στο συμβούλιο και μετά στην πράξη βάζετε πλάτες στην Περιφέρεια για να το φτιάξει, αγνοώντας δικαστικούς αγώνες των θιγόμενων κατοίκων αλλά και του πρώην Δήμου Ερινεού". Το αίτημα της "Νέας Εποχής" να συζητηθεί το θέμα ως "κατ' επείγον" έτυχε της στήριξης των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των Συμβούλων της πλειοψηφίας κ.κ. Μουτούση και Μπερούκα, ωστόσο οριακά υπερίσχυσε η αντίθετη άποψη της δημοτικής αρχής!

"ΕΡΓΟΣΕ" : " Θέλετε το έργο...όπως να 'ναι΄..." 
Στο ζήτημα της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ο κ.Τριανταφυλλόπουλος ανάγκασε εν ολίγοις τον Δήμαρχο να παραδεχθεί ότι σε προ ημερών σύσκεψη στην Πάτρα, αντί να μεταφέρει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για "Νότια Χάραξη" στην περιοχή του Διακοπτού, αυτός υποστήριξε πως "το έργο πρέπει να γίνει όπως να  'ναι, αρκεί να γίνει. " Εκτροχιάζεστε θεσμικά.Πάτε σε επίσημες συσκέψεις και λέτε ότι εσείς πιστεύετε κι όχι ότι όλοι μας αποφασίζουμε. Κάνετε του κεφαλιού σας και αγνοείτε το κυρίαρχο όργανο της περιοχής. Αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη για ότι κακό συμβεί".                                

"ΟΛΥΠΜΙΑ ΟΔΟΣ": "Υπαναχωρείτε...από τη λύση του Εισαγγελέα..."
Για τρίτη φορά η "Νέα Εποχή" έθιξε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους Κόμβους Λόγγου- Ροδοδάφνης και Μεγανίτη από την διακοπή του δημόσιου φωτισμού - κατόπιν εργασιών του εργολάβου της Νέας Εθνικής - και υπενθύμισε στον Δήμαρχο πως σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε πει ότι θα πάει στον Εισαγγελέα, κάτι που δεν επανέλαβε έκτοτε. " Φοβάστε κάτι και δεν πάτε στον Εισαγγελέα για τα χάλια στην Παλαιά Εθνική. Άλλα λέτε τη μια κι άλλα  την άλλη εις βάρος της αισθητικής αλλά και της ασφάλειας της περιοχής και των διερχόμενων πολιτών", τόνισε.  

Κατά τα λοιπά, στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Παράταξη προχώρησε και στις παρακάτω παρεμβάσεις:

Καθημερινή ενημέρωση του επίσημου Ιστότοπου του δήμου, με απάλειψη λαθών.
- Διασφάλιση της Τοπικής Κοινότητας Χρυσανθίου Αιγείρας για χρήση ποσότητας νερού από  την κατασκευή Λιμνοδεξαμενής στην Τ.Κ Αμπελοκήπων.
- Να προστεθεί στο σχέδιο αναπλάσεων της Τ.Κ Περιθωρίου και ο κεντρικός δρόμος εισόδου στο χωριό, όπως προτείνουν κάτοικοι.
- Να ενεργοποιηθούν πλήρως οι δύο Σχολικές Επιτροπές, εν όψει της νέας Σχολικής Χρονιάς και των αλλαγών στο πλαίσιο  χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων.
- Να ελεγχθεί επισταμένως το λαθραίο υπαίθριο εμπόριο στην Παραλία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας.
- Να προσεχθεί η συγκομιδή των απορριμμάτων σε εμφανή σημεία, όπως πλησίον του Νοσοκομείου και παραπλεύρως της Π.Ε.Ο στο ύψος του Λαμπιρίου.
- Να μην επηρεαστεί η εμπορική δραστηριότητα στις Οδούς Κανελλοπούλου  και Κορίνθου του Αιγίου από την απόφαση για απαγόρευση στάθμευσης φορτηγών, με ξεκάθαρη τη διευκόλυνση για στάση προς φορτοεκφόρτωση.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ..."
Τέλος η Δημοτική Παράταξη ψήφισε "λευκό" ως προς την Α' Φάση του "Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιάλειας 2011-2014", κρατώντας στάση αναμονής για την εξέλιξή του. Ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε επ' αυτού:  " Αργήσατε να πάρετε μπροστά και φαίνεται πως δεν δώσατε τις πλέον σωστές κατευθύνσεις στην Εταιρεία Υποστήριξης του Έργου "DATA R.C" - που έχει αποδεδειγμένο κύρος σε αυτές τις διαδικασίες- με αποτέλεσμα να υιοθετείται μόνο το προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής κι όχι χρήσιμες προτάσεις των άλλων παρατάξεων. Επίσης, να είναι εμφανής η έλλειψη οράματος για τους πρώην δήμους -πλην του Αιγίου - και σε πολλές διαπιστώσεις να αντικρούεται η σημερινή ασκούμενη πολιτική της πλειοψηφίας, όπως ο κατακερματισμός των δημοτικών υπηρεσιών σε κτίρια κ.ά. Μην μας ψαλιδίζεται το όραμα λόγω βιασύνης να προλάβετε ημερομηνίες" τόνισε ο Επικεφαλής της "Νέας Εποχής", που χαρακτήρισε ευθέως  "αδιάβαστο" τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Λ.Μαυρουδή ακόμα και για το πολυσέλιδο αυτό σχέδιο". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου