Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Ως αντιπολίτευση κόπτονταν για "Μέριμνα"- "Κιβωτό"-"ΕΒΟ"-"ΟΛΠΑ" και τώρα κρύβονται"!


Με την φράση "η Πάτρα και η Αχαΐα πληρώνουν ακριβά το ισοπεδωτικό μνημόνιο και τα τραγικά αδιέξοδα που με την πολιτική της δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρεμβαίνει δημόσια, μετά και την δημοσιοποίηση της λίστας των Φορέων του νομού, στους οποίους αποφασίστηκε η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, που ούτε λίγο-ούτε πολύ, οδηγεί σε υποβάθμιση αν όχι ακόμα και σε κλείσιμο αυτών, παρότι αφορούν στους νευραλγικούς τομείς της υγείας-πρόνοιας, της άμυνας και της ανάπτυξης.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αναφερόμενος πιο διεξοδικά, κατ' αρχήν στα Προνοιακά Ιδρύματα, το "Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών με Αναπηρία "Μέριμνα" και την "Κιβωτό της Αγάπης" στην Πάτρα, κάνει λόγο για "πλήρη αναλγησία της κυβέρνησης, που βλέπει σ' αυτούς τους χώρους μόνο νούμερα και κεφάλια εργαζομένων κι όχι το βαρύ, λεπτό και  ιδιαίτερης σημασίας αντικείμενο προσφοράς", κατηγορώντας ευθέως τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη για "παθητικότητα και ξεπεσμό", αφού επιτρέπουν στους συναρμόδιους υπουργούς να εφαρμόζουν την μνημονική τους πολιτική "δίχως ίχνος ευαισθησίας", σε ιδρύματα που το έργο και η προσφορά τους είναι ανυπολόγιστα.
"Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση - από τις αρχές της δεκαετίας του '90 κι εντεύθεν - έδειχνε να συμπονεί παιδιά, γονείς και εργαζόμενους στη "Μέριμνα" και στην "Κιβωτό". Μπαινόβγαιναν εκεί κι έκαναν πολιτική αντιπολίτευσης στις κυβερνήσεις της ΝΔ, που πραγματικά έπραξε αρκετά - νομοθετικά κι ενισχυτικά - μετά από πολλές πιέσεις. Φωνασκούσαν στα κανάλια και κατήγγειλαν τη ΝΔ για αναλγησία και τώρα είναι αυτοί οι ίδιοι κύριοι του ΠΑΣΟΚ που κρύβονται, αφού πρώτα με την ψήφο τους ρίχνουν την χαριστική βολή στους φορείς αυτούς. Είναι καθ' ολοκληρίαν υπεύθυνοι για την υποβάθμιση ή και τον αφανισμό των χώρων αυτών και την απαξίωση των αγωνιστών υπαλλήλων, που πάλεψαν αλλά δυστυχώς τώρα η πολιτεία τους θεωρεί παραπανίσιους ή και μη χρήσιμους", σημειώνει ο Αχαιός Πολιτευτής. 
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται ο κ. Τριανταφυλλόπουλος και για την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, σε ότι αφορά την Αμυντική Βιομηχανία και συγκεκριμένα το εργοστάσιο της πρώην Ε.Β.Ο στο Αίγιο, που ενώ έχει μείνει ένας άνευ προηγουμένου μικρός αριθμός εργαζομένων - λόγω  συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων του παρελθόντος - τώρα μπαίνουν για τα καλά "στο μάτι του κυκλώνα", με πολιτικές που οδηγούν στο κλείσιμο της μονάδας της "Εταιρείας Αμυντικών Συστημάτων" και στο ξεπούλημά της! 
"Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Κάποτε, ακόμα κι ο σημερινός Πρωθυπουργός - ως Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ - έκλεινε την Εθνική Οδό για μερικές δεκάδες απολύσεων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ. Τώρα αυτός και η "πράσινη" κυβέρνησή του βάζουν οριστικά τη "νάρκη" στα θεμέλια μιας βιομηχανίας που στήθηκε με κόπο και θα μπορούσε να αποδώσει στην εθνική άμυνα και οικονομία, αλλά μετετράπη σε "μαγαζάκι" μικροπολιτικής" υπογραμμίζει ο επ. βουλευτής.
Αρνητικός εμφανίζεται ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και στην περίπτωση του "Οργανισμού Λιμένος Πατρών" , αφού όπως υποστηρίζει τείνει να συρρικνωθεί η λειτουργικότητά του, σε μία εποχή που ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο μεγάλο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας με μεγάλες προοπτικές, πράξη που "δεν αποκλείεται να οδηγήσει σύντομα σε πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.ΠΑ", αναφέρει.
Στη δήλωσή του ο Υπ. Βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων, καταλήγει:
"Ο κυβερνητικός κατήφορος ολοκληρώνεται. Το ΠΑΣΟΚ που θα επαναλειτουργούσε κάποτε ακόμα και την Πειραϊκή-Πατραϊκή (!) τώρα -δέσμιο της λανθασμένης του πολιτικής - κλείνει ό, τι βρει, αψηφώντας τη σημασία και την αναγκαιότητα κάποιων φορέων. Όσο είναι ακόμα κυβέρνηση τόσο... θα μικραίνει η Ελλάδα". Η χώρα έχει την ανάγκη μιας άλλης κυβέρνησης και μιας άλλης πολιτικής. Όσο υπάρχει βέβαια ακόμα καιρός... κάτι να περισωθεί"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου